ΤΟΠΙΚΑ

Προορισμός το Πήλιο για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

προορισμός-το-πήλιο-για-το-τριήμερο-το-59284

Μεταξύ των κορυφαίων θέσεων πανελλαδικά η περιοχή – Το 40% των ξενοδοχείων αναμένεται να λειτουργήσει σε πρώτη φάση

Μεταξύ των πλέον δημοφιλών τουριστικών προορισμών για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ο Βόλος και το Πήλιο, σύμφωνα με το ethnos.gr. Το συγκεκριμένο τριήμερο λειτουργεί σαν βαρόμετρο για τον τουρισμό, με το 40% των ξενοδοχείων, περίπου, που αναμένεται να ανοίξει από την ερχόμενη Δευτέρα, να υποδέχεται τους πρώτους επισκέπτες.

Μεταξύ των περιοχών που προσφέρονται για αποδράσεις αναψυχής κατατάσσονται ο Βόλος και το Πήλιο, η περιοχή «που συνδυάζει θάλασσα και βουνό» όπως υπογραμμίζεται. Ακολουθούν η Πάρος με «γραφικούς οικισμούς, λευκά σπίτια και γαλάζιες παραλίες», ο ορεινός όγκος της Χαλκιδικής με «αρώματα από έλατα», τα Ιωάννινα «στην πόλη και το βουνό», η Μονεμβάσια «εντός και εκτός της Καστροπολιτείας», η λίμνη Πλαστήρα, που προσφέρεται για υδροποδήλατο και κανό», καθώς επίσης η Πάργα με «Μεσαιωνικά κάστρα και γαλαζοπράσινα νερά».

Σύμφωνα με το ίδιο αφιέρωμα, σε ποσοστό 40% θα ανοίξουν ξενοδοχεία για την περίοδο του Αγίου Πνεύματος στο Πήλιο, τα οποία ανήκουν στην κατηγορία των μονάδων 12μηνης λειτουργίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργο Ζαφείρη, στην Πορταριά θα ανοίξουν τουλάχιστον 5 καταλύματα, στο Ανατολικό Πήλιο, όπως στην Τσαγκαράδα, σε Ζαγορά αλλά και στο Νότιο Πήλιο ενώ στον Βόλο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, επικρατέστερο σενάριο για άνοιγμα είναι στα μέσα Ιουνίου.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου, το Πήλιο είναι αβαντάζ για την περιοχή, γιατί είναι γνωστό στους έλληνες. Οι αγορές που διατηρούν δίαυλο επικοινωνίας με την περιοχή είναι η Αυστρία, Γερμανία, Νορβηγία, Ισραήλ, Κύπρος, Βαλκάνια και Ελλάδα, που αναμένεται να δώσουν και φέτος το παρών, στον βαθμό που το επιτρέπουν οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον Δημήτρη Τριανταφύλλου, προϊστάμενο της περιφερειακής υπηρεσίας τουρισμού Θεσσαλίας, ο οποίος ανέφερε ότι αναμφίβολα το κλίμα είναι τελείως διαφορετικό σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, λόγω της πανδημίας, ενώ υπογράμμισε ότι διατηρεί, παρόλα ταύτα, την αισιοδοξία του.

Αναμένοντας το ΦΕΚ που προσδιορίζει επακριβώς, και σύμφωνα με τις κυβερνητικές αποφάσεις, τον τρόπο λειτουργίας των ξενοδοχείων, υπογράμμισε ότι «είμαστε σε μια φάση αναγνώρισης τι πρέπει να κάνουμε όλοι μας και πως θα πρέπει να συμπεριφερθούμε. Αναμένουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα επίσημα, για να μπορεί ο ξενοδόχος να πληροί τους όρους και τις υπηρεσίες προς τους πελάτες του». Ο προϊστάμενος της ΠΥΤ Θεσσαλίας εξέφρασε την εκτίμηση ότι στην εκκίνηση της σεζόν θα κυμανθούν σε χαμηλά επίπεδα οι πληρότητες, ενώ σημείωσε ότι μετά τις 20 Ιουλίου και τις αφίξεις των ξένων τουριστών, αναμένεται να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου