ΤΟΠΙΚΑ

«Βυθίστηκαν» οι κρατήσεις στα σκάφη αναψυχής

βυθίστηκαν-οι-κρατήσεις-στα-σκάφη-α-60400

Προβληματισμός λόγω των δεκάδων ακυρώσεων, που καταγράφονται εξαιτίας της πανδημίας

Σε κινούμενη άμμο οι ιδιοκτήτες τουριστικών σκαφών αναψυχής, λόγω της αβεβαιότητας που προκαλεί η πανδημία, οδηγώντας πολλούς εν δυνάμει επισκέπτες στη μετατόπιση των διακοπών τους για την επόμενη χρονιά. Καθηλωμένα παραμένουν, στο μεταξύ, τα σκάφη αναψυχής, με τους επαγγελματίες του κλάδου να περιμένουν εναγωνίως το «πράσινο φως» για να σαλπάρουν.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Περιμένοντας με αγωνία την έναρξη της φετινής σεζόν και τις πρώτες αφίξεις από το εξωτερικό, βρίσκονται αντιμέτωποι με κυκεώνα προβλημάτων, που αποτελούν παρελκόμενα της πανδημίας.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον Παναγιώτη Πτωχόπουλο, πρόεδρο της Ενωσης Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Τουριστικών Σκαφών Θεσσαλίας «Αργώ», καταγράφοντας τα προβλήματα που καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την καθημερινότητα των μελών.

«Αν εξαιρέσουμε Ελληνες και Ιταλούς που κλείνουν τελευταία στιγμή, στον δικό μας τον κλάδο είχαμε κρατήσεις από τον χειμώνα. Πολλές κρατήσεις είχαν γίνει πριν τον Φεβρουάριο και όσοι είχαν την δυνατότητα μετέθεσαν τις διακοπές τους για Σεπτέμβριο – Οκτώβριο. Σε διαφορετική περίπτωση, οι περισσότεροι τις μεταθέτουν την επόμενη χρονιά, στο αντίστοιχο διάστημα», είπε.

Δεκάδες ακυρώσεις έχουν καταγραφεί μέχρι τον Ιούλιο, λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί σε διεθνές επίπεδο, καθώς δεν είναι γνωστός ο χρόνος έναρξης των πτήσεων από τις χώρες του εξωτερικού, παρά το γεγονός ότι από ελληνικής πλευράς, ημερομηνία ορόσημο είναι η 1η Ιουλίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Στον «αέρα» παραμένει μέχρι νεωτέρας η σεζόν για τα τουριστικά σκάφη, με τον πρόεδρο να υπογραμμίζει ότι εκδηλώνεται σταδιακά ενδιαφέρον από φίλους του θαλάσσιου τουρισμού, που είτε επικοινωνούν τηλεφωνικά, είτε αποστέλλουν e mail, αναζητώντας ημερομηνίες για διακοπές τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, με το κλίμα αβεβαιότητας να διατηρείται, ωστόσο.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, σημείο εκκίνησης των καλοκαιρινών δραστηριοτήτων είναι η 1η Ιουνίου για τα σκάφη αναψυχής, με τους επαγγελματίες του κλάδου να μην γνωρίζουν, ακόμη, σε τι ποσοστό θα διατηρηθεί το ενδιαφέρον των ελλήνων και των ξένων φίλων του θαλάσσιου τουρισμού.

Το μέλλον παραμένει αβέβαιο, με τον κ. Πτωχόπουλο να υπογραμμίζει ότι «σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη, με μηδενικά έσοδα, οι επαγγελματίες βρίσκονται αντιμέτωποι με υπέρογκα έξοδα, και υποχρεώσεις, που καθιστούν δύσκολη την επιβίωση τους».

Κοινό αίτημα για μείωση του λειτουργικού κόστους έχουν απευθύνει, στο, μεταξύ, στην πολιτεία, ενώ όπως επισημαίνει ο ίδιος, «είναι άγνωστο για μας πότε θα ξεκινήσει η σεζόν και πως θα αρθεί η αβεβαιότητα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου