ΤΟΠΙΚΑ

Ντόπια φέτα στη Βρετανία με διθυραμβικά σχόλια

ντόπια-φέτα-στη-βρετανία-με-διθυραμβι-64072

Κατακτούν το εξωτερικό τα προϊόντα του Παναγιώτη Καρακάνα, που οδεύουν και προς Αμερική

Σταθερή αξία αποτελούν πλέον για τους Βρετανούς τα παραδοσιακά, αλλά και τα καινοτόμα προϊόντα της περιοχής, με τη φέτα, το κασέρι, το κεφαλοτύρι να αποκτούν διαρκώς νέους φίλους. Βολιώτικο άρωμα στην καρδιά του Λονδίνου, χάρη στο μεγάλο εξαγωγικό βήμα που έκανε ο Παναγιώτης Καρακάνας, διατηρώντας ανοιχτούς τους διαύλους της εμπορικής επικοινωνίας με τη βρετανική πρωτεύουσα ακόμη και στην περίοδο της πανδημίας.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ολη η γκάμα των βραβευμένων τυροκομικών προϊόντων, που παράγονται επί σειρά ετών στην οικογενειακή επιχείρηση, διατίθεται στο City του Λονδίνου, την καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας, στο Great Bakery Delicatessen, αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια από τον Βρετανικό Τύπο.

Δεν είναι λίγες οι φορές που τα θετικά σχόλια των Βρετανών για τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα παραπέμπουν στη σφραγίδα ποιότητας του τοπικού τυροκομείου, που διερευνά, παράλληλα, την προοπτική εξαγωγών και σε αλυσίδες καταστημάτων στην Αμερική.

Ενθουσιώδης είναι η αποδοχή των προϊόντων του τυροκομείου Καρακάνας τόσο από τους δεκάδες Βολιώτες που ζουν στη βρετανική πρωτεύουσα, όσο και τους γηγενείς, οι οποίοι αγαπούν τα ελληνικά προϊόντα.

Ολη η γκάμα των προϊόντων του τυροκομείου ταξιδεύει στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας, με το μαυροσκορδάτο, το κασέρι με την κάνναβη και το σπετσοτύρι να ξαφνιάζουν ευχάριστα όσους τα δοκιμάζουν. «Πηγαίνουμε καλά στο εξωτερικό, ακόμη και στην περίοδο της πανδημίας υπήρχε ζήτηση, γιατί οι Ελληνες δεν ταξίδεψαν γενικώς το Πάσχα. Τα προϊόντα μας καταναλώνονται επιτόπου και έχουν μεγάλη απήχηση στα συγκεκριμένα καταστήματα στο εξωτερικό», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Παρά το αρχικό σοκ που προκάλεσε η πανδημία, η εμπορική δραστηριότητα συνεχίστηκε με την ίδια δυναμική και όπως ανέφερε ο ίδιος «σε όλο το διάστημα της πανδημίας συνεχίσαμε να στέλνουμε κανονικά τα προϊόντα μας στο εξωτερικό. Οι πελάτες μου ήταν ευέλικτοι και εξυπηρετούσαν μέσω delivery στο εξωτερικό, οπότε είχαν ροή κανονική».

Γρήγορα αντανακλαστικά επέδειξε, στο μεταξύ, η επιχείρηση και σε τοπικό επίπεδο, αναπτύσσοντας την κατ’ οίκον διανομή προϊόντων, για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών, που έχει μεγάλη απήχηση.

Ο ίδιος εκπροσωπεί την τρίτη γενιά στην οικογενειακή επιχείρηση, που αναπτύσσει μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα στην Ευρώπη και ευρύτερα. Η Ουκρανία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Κύπρος είναι ορισμένες από τις αγορές, οι οποίες «αγκάλιασαν» τα τυροκομικά προϊόντα της βραβευμένης εταιρείας, που εδρεύει στο Στεφανοβίκειο, διαθέτει καταστήματα στον Βόλο και ακτίνα δράσης σε όλη την Ελλάδα.

Εντονο εξαγωγικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται και από άλλες αγορές, με τον δυναμικό επιχειρηματία να βάζει καινούργιους προσωπικούς στόχους και να τους πετυχαίνει. Μετά από προσπάθειες και σκληρή δουλειά πολλών ετών, διευρύνεται διαρκώς η γκάμα των προϊόντων που ταξιδεύουν σε ξένες αγορές για να κερδίσουν τις προτιμήσεις των καταναλωτών, όπου κι αν βρίσκονται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου