ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αναβάλλεται η μεγαλύτερη πολιτιστική διοργάνωση της Σκοπέλου

αναβάλλεται-η-μεγαλύτερη-πολιτιστικ-68236

Αναβάλλεται για την ερχόμενη χρονιά η μεγαλύτερη πολιτιστική διοργάνωση του καλοκαιριού για τη Σκόπελο λόγω της πανδημίας και των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί. Οι διοργανωτές του 8ου φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» ανανεώνουν για του χρόνου το ραντεβού με τους πολυάριθμους φίλους του θεσμού, υπογραμμίζοντας ότι προέχει η διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Λόγω της πανδημίας και των ειδικών μέτρων που έχουν εξαγγελθεί, σε συνδυασμό με τον χρόνο εκκίνησης των ανοιχτών εκδηλώσεων από τις 15 Ιουλίου, δεν κατέστη δυνατή η μετάθεση των πολιτιστικών δράσεων που είχαν προγραμματιστεί για τις 4, 5 και 6 Ιουλίου. Λόγω ειδικών συνθηκών και με γνώμονα την ασφάλεια συμμετεχόντων και εθελοντών, οι διοργανωτές έλαβαν την τελική απόφαση.

Το φεστιβάλ θεσμός για τη Σκόπελο απαιτεί πολύ μεγάλη προετοιμασία και προσπάθειες μιας ολόκληρης χρονιάς για να συντονιστούν οι συμμετέχοντες, που προέρχονται από την Ελλάδα και το εξωτερικό και παράλληλα να διευθετηθούν όλες οι επιμέρους λεπτομέρειες.

Περισσότερα από 2.500 άτομα υπολογίζεται ότι παρακολουθούν σε καθημερινή βάση τις εκδηλώσεις με πολύ μεγάλη ανταπόκριση να σημειώνεται και για τη φετινή, όγδοη διοργάνωση, ευθύς εξαρχής.

Τα δεδομένα άλλαξαν ωστόσο, λόγω της πανδημίας, με την Κωνσταντίνα Αγγελέτου να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «είμαστε στενοχωρημένοι γιατί οδηγηθήκαμε σε αυτή την πολύ δύσκολη απόφαση». Μιλώντας εκ μέρους των διοργανωτών, υπογράμμισε ότι «ήταν πολύ δύσκολη απόφαση για μας, αλλά επειδή θεωρούμε ότι τα φεστιβάλ πρέπει να είναι χαρά και ξεγνοιασιά, έχουμε ευθύνη για την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων. Οπότε θεωρήσαμε ότι το πιο υπεύθυνο που μπορούσαμε κάνουμε αυτή τη στιγμή ήταν η αναβολή της διοργάνωσης για την ερχόμενη χρονιά».

Μέσω του συγκεκριμένου φεστιβάλ, η Σκόπελος βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, γίνεται το σημείο συνάντησης και πολιτισμικής συνεύρεσης για εκατοντάδες χορευτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που δίνουν κάθε χρόνο ραντεβού στο νησί.

Η διοργάνωση μετατίθεται την ερχόμενη χρονιά, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, με τους διοργανωτές να εύχονται να παρέλθει σύντομα το κύμα της πανδημίας που έχει πλήξει τον πολιτισμό και όλους τους τομείς της καθημερινότητας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου