ΤΟΠΙΚΑ

Αύξηση 20% στην κίνηση με το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου

αύξηση-20-στην-κίνηση-με-το-αστικό-κτελ-β-71178

Μεγαλώνει σταδιακά ο αριθμός των επιβατών και πυκνώνουν τα δρομολόγια

Σταδιακή αύξηση της τάξης του 20% σημειώνεται στην επιβατική κίνηση των λεωφορείων του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, με τα δρομολόγια να πυκνώνουν κάθε εβδομάδα. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η σταδιακή άρση των απαγορευτικών μέτρων σηματοδοτεί την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, σε ποσοστό 60 έως 70% στην παρούσα.

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίζεται ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, Νίκος Ευαγγελινός, ο οποίος δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι θα προστεθούν και άλλα δρομολόγια, σε συνάρτηση με την επανεκκίνηση των καταστημάτων εστίασης, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Παράλληλα κατέστησε σαφές ότι διοίκηση και εργαζόμενοι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια στην κατεύθυνση της ασφάλειας των επιβατών, τηρώντας αυστηρά τα μέτρα πρόληψης και απολύμανσης. «Από την πλευρά μας κάνουμε τα πάντα για να παρέχεται ασφάλεια στον πελάτη και να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός. Δεν υπάρχει συνωστισμός στην επαρχία, γιατί οι πληρότητες των λεωφορείων είναι κατά πολύ μικρότερες του 50% που ορίζει ο νόμος στα περισσότερα δρομολόγια και παράλληλα δεν υπάρχει μεγάλος αριθμός επιβατών, όπως συμβαίνει σε μεγάλες πόλεις όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη» υπογράμμισε.

Επιπροσθέτως, υπάρχει πρόβλεψη να προστίθενται έκτακτα δρομολόγια, ενδιαμέσως των προγραμματισμένων, στις ώρες αιχμής της επιβατικής κίνησης, για την αποφυγή συνωστισμού.

«Είναι ασφαλή τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ» υπογραμμίζει ο πρόεδρος, για να προσθέσει ότι «κάνοντας χρήση της ατομικής υγιεινής και τηρώντας τα μέτρα, δεν θα έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα».

Στο μεταξύ, η συντριπτική πλειονότητα των επιβατών εισέρχονται φορώντας μάσκα, ενώ η χρήση προστατευτικού πλεξιγκλάς στην θέση του οδηγού, έχει ήδη υιοθετηθεί από ιδιοκτήτες αστικών λεωφορείων, με τα μέτρα προστασίας να τηρούνται απαρέγκλιτα.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος, είναι αξιοσημείωτος ο ζήλος και οι προσήλωση που επιδεικνύουν οι εργαζόμενοι στην κοινή προσπάθεια τήρησης των μέτρων απολύμανσης, φροντίζοντας με πολλή επιμέλεια την «θωράκιση» των λεωφορείων.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου