Πρώτη υπαίθρια Θεία Λειτουργία στον Βόλο

Τελευταία ενημέρωση: 2020-05-21, 13:03:15
Πρώτη υπαίθρια Θεία Λειτουργία στον Βόλο

Στον προαύλειο χώρο του Αγίου Κωνσταντίνου τελέστηκε χθες ο πανηγυρικός εσπερινός

 

Νέα δεδομένα, πρωτόγνωρα στα εκκλησιαστικά χρονικά έχουν διαμορφώσει η πανδημία και η μετά την καραντίνα εποχή, με την ενορία του Αγίου Κωνσταντίνου να ανοίγει τον κύκλο των υπαίθριων ακολουθιών.

Στον προαύλειο χώρο του ιερού ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης τελέστηκε χθες, για πρώτη φορά στα χρονικά, ο πανηγυρικός εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε, εμφανώς συγκινημένος, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος.

Ο πανηγυρικός εσπερινός τελέστηκε σε ειδική εξέδρα, που τοποθετήθηκε λόγω ειδικών συνθηκών στο παραλιακό μέτωπο, έξω από τον ναό, με καθίσματα να έχουν τοποθετηθεί για τους πιστούς, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί.

Τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας, πολλοί Βολιώτες, ενορίτες του ναού και μη, παρακολούθησαν με ευλάβεια την πρώτη υπαίθρια λειτουργία, συμμετέχοντας με θρησκευτικό αίσθημα στην πανήγυρη του ιερού ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου.

Πρωτόγνωρη η στιγμή και το συναίσθημα για όλους, κλήρο και λαό, με τα στιγμιότυπα που κατέγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ να υπογραμμίζουν του λόγου το αληθές.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
5
=