ΤΟΠΙΚΑ

Αλλάζει ο καιρός: Βουτιά κάνει ο υδράργυρος στη Μαγνησία

αλλάζει-ο-καιρός-βουτιά-κάνει-ο-υδράργ-71645

Κακοκαιρία εξπρές με βροχές και δυνατούς ανέμους σήμερα και αύριο στη Μαγνησία

Βροχερό διήμερο στη Μαγνησία σήμερα και αύριο, με βουτιά του υδράργυρου, πιθανότητα χαλαζόπτωσης και έντονα κατά τόπους φαινόμενα. Αλλαγή δεδομένων μετά τις υψηλές θερμοκρασίες του θερμού Σαββατοκύριακου που προηγήθηκε, με τη νέα κακοκαιρία εξπρές να θέτει τους πάντες σε επιφυλακή.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το ψυχρό κύμα, που έρχεται από τα βορειοδυτικά, θα κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του από σήμερα το απόγευμα μέχρι και αύριο το μεσημέρι, με κύριο χαρακτηριστικό τα ισχυρά ανοιξιάτικα μπουρίνια και τις ισχυρούς ανέμους.

Ο υδράργυρος αναμένεται να σημειώσει πτώση δέκα μονάδων περίπου, φθάνοντας σήμερα τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ αύριο οι μέγιστες τιμές στον Βόλο θα φτάσουν τους 22 με 23 βαθμούς. Μετά την παρέλευση του κύματος κακοκαιρίας, αναμένεται σταδιακή άνοδος του υδραργύρου, που θα φτάσει τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Αναλύοντας τα χαρακτηριστικά του σύντομου κύματος κακοκαιρίας, ο Θεοφάνης Τακούδης, υπεύθυνος του μετεωρολογικού σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «αναμένονται έντονα κατά τόπους φαινόμενα, μικρής διάρκειας. Οι βροχές εκδηλώνονται από σήμερα το μεσημέρι και αργά το απόγευμα αναμένονται κατά τόπους έντονα φαινόμενα, κυρίως στο Νότιο Πήλιο και τις νότιες περιοχές της Μαγνησίας».

Ο ίδιος εκτιμά ότι είναι πολύ μικρή η πιθανότητα χαλαζόπτωσης στη Μαγνησία, ενώ σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από αύριο το μεσημέρι. Βροχοπτώσεις και εναλλαγές καιρού αναμένονται, στο μεταξύ, και τον Ιούνιο, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, εν μέρει.

Σε επιφυλακή η Περιφέρεια

Κατάσταση επιφυλακής στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καλώντας σε εγρήγορση τους φορείς που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις, καθώς και τους Δήμους, τονίζοντας ότι πρέπει να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση τυχόν έντονων φαινομένων.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, η Περιφέρεια Θεσσαλίας απευθύνει συστάσεις στους πολίτες: Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

Παράλληλα συστήνει να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Αστυνομία και Πυροσβεστική Υπηρεσία κτλ, καθώς και να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

Τονίζεται, τέλος, ότι σε περιπτώσεις ανάγκης οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες και ειδικότερα με την Αστυνομία καλώντας στο 100 και την Πυροσβεστική στο 199.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου