ΤΟΠΙΚΑ

Διένειμε μάσκες μαζί με το αντίδωρο

διένειμε-μάσκες-μαζί-με-το-αντίδωρο-74046

Πρωτοτύπησε ο ιερέας του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στην Κορώπη και έκανε τη διαφορά

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η πρωτότυπη ενέργεια του εφημέριου του ιερού ναού Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην Κορώπη, ο οποίος διένειμε το αντίδωρο συσκευασμένο σε ατομικά πλαστικά σακουλάκια, ενώ εξασφάλισε για τους πιστούς μάσκες και αντισηπτικά, κατά την προχθεσινή, πρώτη λειτουργία που τελέστηκε παρουσία κόσμου.

Με αυστηρά μέτρα προστασίας τελέστηκαν προχθές επαναλαμβανόμενες ακολουθίες στους ναούς, αλλά τη διαφορά έκανε ο εφημέριος του ναού της Κορώπης, ο οποίος έλαβε τα εύσημα των παριστάμενων. Προσκυνητές που παραβρέθηκαν στην πρώτη θεία λειτουργία παρουσία πιστών, εκθειάζουν την παραπάνω πρωτοβουλία με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπογραμμίζοντας ότι «όλα ήταν άψογα στο ναό».

Ο κόσμος τήρησε τους κανόνες ασφαλείας, εφαρμόζοντας αντισηπτικό στα χέρια και κρατώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας, μέσα και έξω από τον Ιερό Ναό.

Λίγο πριν την απόλυση, κι αφού όλοι μαζί έψαλαν συγκινημένοι το «Χριστός Ανέστη», ο εφημέριος του ναού π. Κωνσταντίνος Πλακιάς, απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα, τόνισε: «Σεβόμαστε την ιερότητα του προσώπου. Του κάθε προσώπου. Αλλωστε, δεν είμαστε αριθμοί, αλλά πρόσωπα. Δημιουργήματα μοναδικά και ανεπανάληπτα του αληθινού Θεού που έλαβε ανθρώπινη μορφή για τη δική μας σωτηρία. Και αυτή την ιερότητα, καλούμαστε να διακονήσουμε και να διαφυλάξουμε με κάθε πρόσφορο μέσο».

Στη συνέχεια, ο σεβάσμιος ιερέας υπογράμμισε ότι παρά την αρνητική οικονομική συγκυρία, ο ιερός ναός κατάφερε και εξασφάλισε υφασμάτινες μάσκες προστασίας προσώπου καθώς και μικρά μπουκαλάκια με αντισηπτικό gel για την υγιεινή των χεριών, τα οποία διένειμε μαζί με το αντίδωρο.

«Ηταν πραγματικά μια ευχάριστη έκπληξη για όλους μας» αναφέρουν ενορίτες, εκφράζοντας «πολλά συγχαρητήρια» στον π. Κωνσταντίνο.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον σεβάσμιο ιερέα, ο οποίος ανέφερε ότι «νομίζω ότι έτσι έπρεπε. Δεν υπήρχε κάποιος κίνδυνος, το έκανα μόνο και μόνο γιατί μπορεί να είχαν ένσταση κάποιοι πιστοί. Δεν φοβόντουσαν να λάβουν το αντίδωρο χωρίς σακουλάκι».

Με την παραπάνω συμβολική κίνηση ο π. Κωνσταντίνος κατέστησε σαφές ότι η Εκκλησία σέβεται και τηρεί τα μέτρα που έχουν θεσπιστεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, επισημαίνοντας ότι: «Ο Θεός είναι ο Θεός της αγάπης, επομένως τι αγάπη έχουμε στον κόσμο αν δεν τους προστατεύσουμε. Ο Χριστός είναι αγάπη, αγαπάμε όλους τους ανθρώπους, και όσοι πιστοί θέλουν να έρθουν στη Μπούφα, τους περιμένουμε με πολλή αγάπη».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου