ΤΟΠΙΚΑ

Επανεκκίνηση με χαμόγελα για το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας

επανεκκίνηση-με-χαμόγελα-για-το-υπερα-74779

Στις επάλξεις εργαζόμενοι και διοίκηση για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού – Τι αναφέρουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

Νέο κύκλο σηματοδοτεί για το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας η χθεσινή επανεκκίνηση των δρομολογίων εκτός περιφερειακών ορίων, μετά από διάστημα δύο περίπου μηνών. Στις επάλξεις το έμψυχο δυναμικό, διοίκηση και εργαζόμενοι, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, με τη μεγαλύτερη κίνηση να παρατηρείται προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ κατέγραψε το κλίμα της χθεσινής, πρώτης μέρας άρσης των απαγορευτικών μέτρων που είχαν θεσπιστεί λόγω της πανδημίας, αλλά και τα πρώτα χαμόγελα των οδηγών που κάθισαν ξανά στο τιμόνι, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Οι ρυθμοί αλλάζουν σταδιακά μετά την άρση των απαγορεύσεων, με τα αυστηρά μέτρα προστασίας, τη χρήση μάσκας και αντισηπτικών και την πληρότητα 50% σε κάθε δρομολόγιο, σύμφωνα με τα μέτρα που έχουν ληφθεί, να τηρούνται απαρέγκλιτα.

Οδηγοί του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, που μίλησαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, υπογράμμισαν ότι ήταν εξαιρετικά δύσκολο για όλους το διάστημα της καθολικής απαγόρευσης που προηγήθηκε. «Όταν έρχεσαι για δουλειά αισθάνεσαι όμορφα γιατί εξυπηρετείς τον κόσμο, περνά η ώρα σου» ανέφερε ο Γιώργος Μπαλγουράνος, ο οποίος εργάζεται ως οδηγός από το 2000. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «τηρούνται πολύ αυστηρά τα μέτρα, τα λεωφορεία απολυμαίνονται πριν από κάθε δρομολόγιο, είναι αναγκαία τα αντισηπτικά, οι μάσκες και τα γάντια, ο κόσμος είναι επίσης προσεκτικός και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Είναι ασφαλής η μεταφορά του επιβατικού κοινού».

Ανάλογες θέσεις διατυπώνει ο Γιάννης Κλειδωνάρης, οδηγός στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ από το 1987, τονίζοντας ότι το διάστημα που προηγήθηκε ήταν πολύ δύσκολο για όλους. «Είναι ευχάριστο που επανήλθαμε στην εργασία μας. Το προηγούμενο διάστημα δεν κυκλοφορούσε ο κόσμος λόγω των απαγορεύσεων, είχαν μειωθεί τα έσοδα στο ΚΤΕΛ και όλοι βιώσαμε τις δυσκολίες της πανδημίας» είπε.

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι όλοι οι επιβάτες φορούν μάσκες, ανεξαρτήτως ηλικίας, ενήλικες και μαθητές. «Αρχισε να κινείται ο κόσμος προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη, κατεβαίνουν από τα χωριά για να ψωνίσουν. Η κίνηση θα αυξηθεί όταν ανοίξουν όλα τα καταστήματα και αρχίσει ο τουρισμός. Αυτό περιμένουμε και είμαστε αισιόδοξοι», υπογράμμισε.

Ενας νέος κύκλος δράσης άνοιξε χθες για το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας, με τον πρόεδρο Δημήτρη Κολυνδρίνη να επισημαίνει ότι «προσπαθούμε να ανακτήσουμε τους συνήθεις ρυθμούς. Δεν είναι εύκολο, απαιτούνται υπομονή και προσπάθεια. Είναι η πρώτη μέρα που απελευθερώθηκαν πλήρως οι μεταφορές και υπάρχει κίνηση. Βέβαια, υπάρχει το ζήτημα της πληρότητας 50% των θέσεων, αλλά περιμένουμε να δούμε πώς θα συνεχιστεί η κατάσταση».

Χαρακτηρίζει «τραγικά δύσκολο» το διάστημα που προηγήθηκε, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας, εκφράζοντας, ωστόσο, την ελπίδα ότι «σταδιακά θα επανέλθουμε στους ρυθμούς της προ κορονοϊού εποχής».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου