ΤΟΠΙΚΑ

Νεαρός κληρικός στις επάλξεις

νεαρός-κληρικός-στις-επάλξεις-75555

Ενορίτες του ιερού ναού Πέτρου και Παύλου εκθειάζουν το έργο του π. Σταύρου Σωτηρόπουλου

Θεμελιώδης έννοια είναι η προσφορά στον συνάνθρωπο για τον π. Σταύρο Σωτηρόπουλο, που βρίσκεται από παιδί κοντά στην Εκκλησία με τον δίδυμο αδελφό του π. Ιωάννη, προϊστάμενο στον ιερό ναό Αγίου Νεκταρίου Νέας Ιωνίας. Εφημέριος στον ιερό ναό Πέτρου και Παύλου ο π. Σταύρος, βρίσκεται στις επάλξεις της διακονίας, με τους ενορίτες να του ανταποδίδουν με πολύ θερμά λόγια την προσφορά του.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Αφορμή για το συγκεκριμένο ρεπορτάζ αποτέλεσε η επιστολή που κοινοποίησαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ενορίτες, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να αναδεικνύονται τα καλά της Εκκλησίας. «Βλέπουμε όλον αυτό τον καιρό που βρισκόμαστε στη καραντίνα τους κληρικούς να μην έχουν παραδώσει τα όπλα. Να τους βρίσκουμε καθημερινά στην Εκκλησία» αναφέρεται στην επιστολή. Ενορίτες που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, μιλούν με πολύ θερμά λόγια για τον νεαρό ιερέα που «βρίσκεται κάθε μέρα στο ναό, συνομιλεί με τον κόσμο, πηγαίνει για ενίσχυση σε σπίτια, σταματά ότι κάνει, ειδικά όταν βλέπει τα παιδιά να παίζουν στην πλατεία μας. Ακόμα παίζει μαζί τους, ποδόσφαιρο, μήλα και ότι του ζητήσουν» υπογραμμίζεται στην επιστολή.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον ιερέα, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του, επισημαίνοντας με την σεμνότητα που τον διακρίνει, ότι η προσφορά στον άνθρωπο είναι το αυτονόητο για κάθε κληρικό.

Στην περίοδο της καραντίνας δεν σταμάτησε να επικοινωνεί με τους ενορίτες, μοναχικούς και ηλικιωμένους ενισχύοντάς τους πνευματικά, με ένα χαμόγελο, μια καλή κουβέντα, δυο λέξεις παρηγοριάς. Ο π. Σταύρος γαλουχήθηκε πνευματικά στην ενορία του Αγίου Νικολάου και όπως επισημαίνει, ακολουθεί το παράδειγμα των πατέρων του μητροπολιτικού ναού. «Είναι σημαντική η επαφή με τον κόσμο, η επικοινωνία. Η προσφορά στον άνθρωπο, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, είναι αυτονόητη για μένα» είπε.

Δέχεται με σεμνότητα τα καλά σχόλια των ενοριτών, υπογραμμίζοντας ότι «με χαροποιεί η αναγνώριση των προσπαθειών των κληρικών, για ακόμη και σε δύσκολες περιόδους είμαστε κοντά στους ανθρώπους και δεν το κάνουμε ούτε για λόγους προβολής, αλλά ούτε για να λάβουμε επαίνους».

Με συναισθήματα χαράς περιμένει την αυριανή έναρξη της τέλεσης ακολουθιών με την παρουσία πιστών. «Ο κόσμος είναι αυτός που μας δίνει δύναμη και κουράγιο. Είναι καιρός να χαμογελάσουν, γιατί αρκετοί ήταν πολύ στεναχωρημένοι με αυτό που έγινε και πιστεύω ότι θα αλλάξει η διάθεσή τους», τόνισε, για να προσθέσει: «Το πρότυπο του Χριστού ακολουθούμε, γιατί ήρθε για να μας διακονήσει κι εμείς αυτό κάνουμε να διακονήσουμε τους ανθρώπους. Ούτως ή άλλως δεν είναι δικιά μας η ιεροσύνη, δικιά του είναι».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου