ΤΟΠΙΚΑ

Πράσινο φως για γάμους στους ναούς της Μητρόπολης Δημητριάδος

πράσινο-φως-για-γάμους-στους-ναούς-της-77434

Μέχρι 50 άτομα εντός του ναού, με απαρέγκλιτη τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων – Προβληματισμός στις επιχειρήσεις διοργάνωσης εκδηλώσεων

Το πράσινο φως για την τέλεση γάμων στους ναούς της μητροπολιτικής περιφέρειας και ταυτόχρονα οδηγίες για τα αυστηρά μέτρα κατά της πανδημίας, που πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα, δίνει η κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε και ισχύει μέχρι τις 5 Ιουνίου. Το σήμα εκκίνησης για την έναρξη τέλεσης των Μυστηρίων του γάμου και της βάπτισης δίνεται από αύριο Κυριακή 17 Ιουνίου στους ναούς της Μητρόπολης Δημητριάδος, με έντονο προβληματισμό να διατυπώνεται, στο μεταξύ, από τους επαγγελματίες που ασχολούνται με τη διοργάνωση εκδηλώσεων.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Μεγάλες ανατροπές προκάλεσε το κύμα της πανδημίας, με τους γάμους που είχαν προγραμματιστεί το δίμηνο Απριλίου – Μαΐου να έχουν μετατεθεί μετά τον Ιούνιο με χρονικό ορίζοντα μέχρι τον Οκτώβριο.

Εντονο προβληματισμό προκαλεί η αλλαγή των δεδομένων που ίσχυαν πριν από την περίοδο της πανδημίας, λόγω του περιορισμένου αριθμού των ατόμων που προβλέπεται να παρίστανται στο Μυστήριο αφενός, αφετέρου λόγω της έλλειψης ενημέρωσης από την πολιτεία σχετικά με τα μέτρα που θα ισχύσουν μετά τις 5 Ιουνίου.

Οπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος «στην παρούσα, ο αριθμός των παριστάμενων είναι ο ίδιος με τον αριθμό των ατόμων που παρευρίσκονται σε κάθε θεία λειτουργία και δεν ξεπερνούν τους 50». Παράλληλα διευκρίνισε ότι οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι μπορούν να βρίσκονται στον προαύλειο χώρο του ναού, τηρώντας τις αναγκαίες αποστάσεις.

Σε ό,τι αφορά στη λήψη οπτικού υλικού, ο κ. Ιγνάτιος ανέφερε ότι «επιτρέπεται η παρουσία των επαγγελματιών, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα».

Αλλαγή δεδομένων την ίδια στιγμή και για τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο πεδίο, αναλαμβάνοντας το σκέλος της διοργάνωσης, καθώς, όπως αναφέρουν, δεν είναι γνωστό τι θα ισχύσει μετά τις 5 Ιουνίου.

Οπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Θωμάς Μιχελής, που δραστηριοποιείται στη διοργάνωση γάμων «τα περισσότερα ζευγάρια προβληματίζονται για τη διοργάνωση της γαμήλιας δεξίωσης, διότι δεν υπάρχει ενημέρωση, μέχρι στιγμής, τι θα ισχύσει στη συγκεκριμένη περίπτωση».

Αντισηπτικά και μάσκες βρίσκονται στο επίκεντρο, πολλοί μελλόνυμφοι έχουν προσαρμοστεί με βάση τα νέα δεδομένα, με το σκεπτικό ότι οι προσκεκλημένοι μπορούν να βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο του ναού, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις. Αλλαγές της τελευταίας στιγμής πραγματοποιήθηκαν σε γαμήλιες τελετές που είχαν προγραμματιστεί σύμφωνα με τα δεδομένα πριν από την πανδημία, με τους μελλόνυμφους να προσαρμόζουν την διοργάνωση με βάση όσα ισχύουν σήμερα.

«Είναι πολύ δύσκολη εποχή και δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί στο μέλλον. Ο προβληματισμός είναι τεράστιος στον κλάδο και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, διατηρώντας την αισιοδοξία μας» υπογράμμισε ο κ. Μιχελής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου