ΤΟΠΙΚΑ

Δυναμική επανεκκίνηση στην αγορά του Βόλου

δυναμική-επανεκκίνηση-στην-αγορά-του-78494

Διατηρούνται το καταναλωτικό ενδιαφέρον και η αναμονή έξω από καταστήματα

Σταθερό παραμένει το καταναλωτικό ενδιαφέρον στην τοπική αγορά, πέντε μέρες μετά την άρση του lock down, με το σήμα επανεκκίνησης να δίνεται δυναμικά σε όλους τους κλάδους του εμπορίου.

Η εντυπωσιακή, σε όγκο, παρουσία του κόσμου στην τοπική αγορά, που σημειώθηκε με το «καλημέρα», αποτέλεσε ενθαρρυντικό μήνυμα για μεγάλο ποσοστό εμπόρων, που κάνουν λόγο για κίνηση πολύ μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις αρχικές προσδοκίες τους.

«Τις δύο πρώτες μέρες υπήρχε πάρα πολύ κίνηση. Γενικότερα, όμως, υπάρχει κινητικότητα που είναι πολύ καλή, δεδομένης της κατάστασης», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, Απόστολος Οντόπουλος.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η αυξημένη κίνηση ήταν αναμενόμενη, καθώς στο διάστημα των μηνών που διήρκεσε η αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων κάποιες ανάγκες καλύφθηκαν σε μεγάλο βαθμό από τα e shop, αλλά παρέμειναν καταναλωτικές ανάγκες που έπρεπε να καλυφθούν από τα φυσικά καταστήματα.

Η αυξημένη κίνηση βρίσκεται σε απόλυτη συνάφεια με την ενθαρρυντική εικόνα που παρατηρείται από την αρχή της εβδομάδας στα ενδοπεριφερειακά δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ, καθώς πολλοί κάτοικοι της Μαγνησίας κινήθηκαν προς το κέντρο και την εμπορική αγορά.

Σε αρκετές περιπτώσεις παραμένει η αναμονή έξω από τα καταστήματα, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποφυγή του συνωστισμού σε κλειστούς χώρους, ενώ ορισμένοι καταναλωτές φοβούμενοι να εισέλθουν στα καταστήματα, εξυπηρετούνται στην πόρτα. Σε κάθε περίπτωση, τα προβλεπόμενα μέτρα τηρούνται σχολαστικά, με τους εμπόρους να φροντίζουν για τα δέοντα, σύμφωνα με τα μέτρα που έχουν δοθεί από την πολιτεία.

Δύο μήνες μετά την αποκαρδιωτική εικόνα των κατεβασμένων ρολών, τα πάντα δείχνουν να αλλάζουν, με την πανδημία να κυριαρχεί, επηρεάζοντας όλους τους τομείς και όλους τους κλάδους του εμπορίου.

Η κινητικότητα που παρατηρείται, ωστόσο, στην τοπική αγορά χαρακτηρίζεται ως ενθαρρυντικό μήνυμα, που ενισχύεται από τον καλό καιρό, τις καλές τιμές και τις προσφορές που πραγματοποιούν τα τοπικά καταστήματα για να ενισχύσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Παρότι είναι απρόβλεπτες οι εξελίξεις, εντούτοις, υπάρχουν θετική σκέψη και προσδοκίες ότι η μετά καραντίνα περίοδος θα τονώσει τους τζίρους των καταστημάτων.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου