ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Αναθερμαίνεται το real estate στη Μαγνησία μετά από δύο μήνες απραξίας

αναθερμαίνεται-το-real-estate-στη-μαγνησία-μετ-78559

Με το βλέμμα στην έναρξη των πτήσεων εξωτερικού ενδιαφερόμενοι από Ντουμπάι και Ευρώπη

Τα πρώτα ενθαρρυντικά μηνύματα καταφθάνουν από το εξωτερικό στο πεδίο του real estate, μετά από δύο μήνες απραξίας, με ενδιαφερόμενους από Ντουμπάι και την Ευρώπη να στρέφουν το ενδιαφέρον στο Πήλιο και άλλες τουριστικές περιοχές. Σημείο – κλειδί θεωρούνται από τους επαγγελματίες του κλάδου οι πτήσεις εξωτερικού και η εικόνα της Ελλάδος ως ασφαλούς χώρας που αντιμετώπισε άμεσα, με καίριες πρωτοβουλίες, την πανδημία.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Ρία Σκούρτη – Σταυροπούλου, υπεύθυνη γραφείου real estate η έναρξη πτήσεων της Lufthansa στις 18 Μαΐου έχει θετικό αντίκτυπο, διότι οι ενδιαφερόμενοι περιμένουν την έναρξη των πτήσεων από το εξωτερικό, για να προγραμματίσουν τον χρόνο που θα επισκεφτούν τη Μαγνησία.

Δύο μήνες μετά από μια δραματική περίοδο αναμονής λόγω lock down, καταφθάνουν τα πρώτα ηλεκτρονικά μηνύματα, ενώ τα τηλέφωνα αρχίζουν να χτυπούν, υπογραμμίζοντας το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από το εξωτερικό για αγορές εξοχικών κατοικιών στο Πήλιο, καθώς και παραθαλάσσιων οικιών με εύκολη πρόσβαση και υψηλές προδιαγραφές πολυτέλειας.

Στη διάρκεια του Αυγούστου αναμένεται να επισκεφτούν την περιοχή, καλώς εχόντων των πραγμάτων, ομογενείς που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στο Ντουμπάι, προκειμένου να αγοράσουν πολυτελείς εξοχικές οικίες στο Πήλιο. Ανάλογο ενδιαφέρον εκδηλώνεται, στο μεταξύ, και από Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και από περιοχές εντός Ελλάδος, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κυρίως. Σε αυτή την περίπτωση οι ενδιαφερόμενοι αναμένουν την έναρξη της μετακίνησης από νομό σε νομό, την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου να δουν από κοντά τα σπίτια των ονείρων τους.

Ενδιαφέρον για αγοραπωλησίες ακινήτων εκδηλώνεται, στο μεταξύ, και σε τοπικό επίπεδο, με μερίδα ενδιαφερομένων να βρίσκονται σε αναμονή, ωστόσο, λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί. Επαγγελματίες που βρέθηκαν σε δυσχερή θέση το τελευταίο δίμηνο λόγω του πλήγματος που έχουν δεχθεί διάφοροι κλάδοι, συμπεριλαμβανομένου του τουρισμού, τελούν σε φάση αναμονής, για τα περαιτέρω.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος, στο μεταξύ, αφορά κυρίως διαμερίσματα, δυάρια και γκαρσονιέρες σε οικονομικές τιμές, με την κ. Σκούρτη να επισημαίνει, παράλληλα, ότι «ενόψει καλοκαιριού εκδηλώνεται ένα κύμα ενδιαφέροντος για εξοχικές κατοικίες, λόγω εποχής». Παράλληλα, τονίζει ότι δημιουργείται ένα κύμα αισιοδοξίας, ότι αναμένεται να δοθεί ώθηση σε αυτό τον τομέα, ενώ εμφανίζεται αισιόδοξη για την επόμενη μέρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου