ΤΟΠΙΚΑ

Ερχεται το πρώτο θερμό κύμα στη Μαγνησία

ερχεται-το-πρώτο-θερμό-κύμα-στη-μαγνησ-79221

Σκαρφαλώνει στους 36 βαθμούς Κελσίου αύριο ο υδράργυρος στη Μαγνησία

Με το πρώτο θερμό Σαββατοκύριακο της σεζόν έρχεται αντιμέτωπη η Μαγνησία και τον υδράργυρο να ακολουθεί ανοδική πορεία, φθάνοντας τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Οι υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν, σε συνδυασμό με τις αυξημένες τιμές της υγρασίας, αναμένεται να οδηγήσουν πολλούς Βολιώτες στις κοντινές παραλίες για την αναζήτηση δροσιάς, κατά την αυριανή πρώτη μέρα έναρξης λειτουργίας των οργανωμένων παραλιών, σε πανελλαδικό επίπεδο, σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις.

Το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να είναι θερμό, κυρίως ο Ιούλιος, ο Αύγουστος και το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Θεοφάνης Τακούδης, υπεύθυνος του μετεωρολογικού σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης», με κύριο χαρακτηριστικό την ανομβρία.

Το πρώτο θερμό κύμα κάνει αισθητή την παρουσία από σήμερα Παρασκευή, για να κορυφωθεί αύριο Σάββατο. Οι νοτιάδες διατηρούνται σήμερα και αύριο, με τη θερμοκρασία στον Βόλο να φτάνει τους 35 και ενδεχομένως τους 36 βαθμούς Κελσίου. Αυξημένα θα είναι τα ποσοστά υγρασίας, που θα δημιουργούν την εντύπωση ότι είναι υψηλότερες οι τιμές της θερμοκρασίας, σε συνδυασμό με τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Τα πρώτα καυτά 40άρια αναμένεται να επικρατήσουν στις νότιες περιοχές της χώρας και δεν αγγίζουν προς το παρόν τη Μαγνησία, όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Τακούδης, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι τιμές της θερμοκρασίας που θα σημειωθούν στην περιοχή σήμερα και αύριο δεν έχουν τα χαρακτηριστικά καύσωνα. Οι τιμές της θερμοκρασίας, πάντως, που θα επικρατήσουν σήμερα και αύριο θα είναι υψηλότερες από τα συνήθη, για την εποχή, επίπεδα.

Από αύριο το απόγευμα οι άνεμοι στρέφονται σε ανατολικούς – βορειοανατολικούς, με αποτέλεσμα μεθαύριο Κυριακή να σημειώνεται πτώση της θερμοκρασίας κατά δύο με τρεις βαθμούς και μικρότερα ποσοστά υγρασίας σε σύγκριση με προηγούμενες μέρες.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου