ΤΟΠΙΚΑ

Προσφορά αγάπης στην «Κιβωτό του Κόσμου»

προσφορά-αγάπης-στην-κιβωτό-του-κόσμ-79869

Συνολικά 80 κιλά κρέας προσέφεραν χθες οι κρεοπώλες της περιοχής στην τοπική δομή

Μία ακόμη σημαντική κοινωνική πρωτοβουλία ανέλαβαν οι κρεοπώλες της περιοχής, προσφέροντας ογδόντα περίπου κιλά κρέατος για την κάλυψη των αναγκών της «Κιβωτού του Κόσμου». Μόλις έγιναν γνωστές οι ανάγκες της δομής που φιλοξενεί 28 παιδιά, τα μέλη του τοπικού Σωματείου Κρεοπωλών ένωσαν με μεγάλη ευαισθησία τις δυνάμεις τους, εκφράζοντας για μια ακόμη φορά το αίσθημα κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης που τους διακρίνει.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Την προσφορά αγάπης έδωσαν χθες στους υπεύθυνους της «Κιβωτού του Κόσμου» στο Διμήνι εκπρόσωποι του Σωματείου, με τον πρόεδρο Αντώνη Κανελλόπουλο να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «έχουμε δείξει και στο παρελθόν ότι είμαστε ευαίσθητοι στα κοινωνικά θέματα και δίνουμε αμέσως λύση, μόλις ζητηθεί η βοήθειά μας».

Μόλις πληροφορήθηκαν οι επαγγελματίες του Σωματείου τις ανάγκες που υπάρχουν, ανταποκρίθηκαν άμεσα, αποδεικνύοντας στην πράξη για μια ακόμη φορά ότι τους διακρίνει υψηλό αίσθημα προσφοράς.

Η ανταπόκριση είναι άμεση σε κάθε κάλεσμα, με τον πρόεδρο του τοπικού Σωματείου να επισημαίνει ότι: «Οπως ο κόσμος είναι κοντά μας, έτσι κι εμείς πρέπει να ανταποδίδουμε».

Την ευγνωμοσύνη των φιλοξενούμενων παιδιών και του έμψυχου δυναμικού εξέφρασε η Εύα Καραβοσιάνη, υπεύθυνη της δομής, η οποία υπογράμμισε ότι «είναι πολύτιμη η προσφορά των κρεοπωλών και είμαστε ευγνώμονες για τη στήριξή τους».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι οι ανάγκες αυξάνονται διαρκώς σε είδη πρώτης ανάγκης και χρηματικές εισφορές λόγω της πανδημίας. Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο υπάρχουν ανάγκες σε είδη πρωινού, όπως ψωμί για τοστ, φέτες γκούντα, ζαμπόν, χυμούς, δημητριακά, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, καθώς επίσης σε είδη ένδυσης και υπόδησης.

«Αντιμετωπίζουμε πρόβλημα, γιατί λόγω της πανδημίας δεν έρχεται κόσμος. Παλαιότερα είχαμε καθημερινά επισκέψεις συμπολιτών που προσέφεραν διάφορα είδη», υπογράμμισε η υπεύθυνη της Κιβωτού, απαριθμώντας τα προβλήματα που έχουν προκληθεί λόγω της πανδημίας. Κλείνοντας, απευθύνει έκκληση στην τοπική κοινωνία, επισημαίνοντας: «Ο κόσμος μπορεί να έρχεται με όλες τις προφυλάξεις, μάσκα και γάντια. Θα τον υποδεχτούμε με χαρά. Ο,τι μπορεί να προσφέρει ο καθένας με τον οβολό του θα είναι για μας πάρα πολύ σημαντικό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου