ΤΟΠΙΚΑ

Σε ετοιμότητα η τοπική Εκκλησία

σε-ετοιμότητα-η-τοπική-εκκλησία-81229

Διανομή συσσιτίων σε απόρους από τη Μητρόπολη Δημητριάδος, με το βλέμμα στην επόμενη μέρα

Ετοιμότητα στην τοπική Εκκλησία μετά τη σταδιακή επανεκκίνηση των ενοριακών συσσιτίων για απόρους, που διανέμονται σε πακέτο λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί κατά της πανδημίας. Η έναρξη νέου κύκλου χαρακτηρίζεται από τον προβληματισμό της επόμενης μέρας και σκέψεις για πιθανή αύξηση των αναγκών, που καταγράφονται μέχρι στιγμής.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο προβληματισμός απορρέει από το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί και τη σκέψη για ενδεχόμενη αύξηση των δεικτών ανεργίας στο άμεσο μέλλον.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος υπογράμμισε ότι: «Ξεκινήσαμε την προσπάθεια με το «Δος ημίν σήμερον» και τα ενοριακά σπίτια γαλήνης, τα οποία θα λειτουργήσουν αυτή την εβδομάδα. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε τις πρώτες ενδείξεις μετά από δύο εβδομάδες. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αμέσως ποιες ανάγκες υπάρχουν. Θα τις καταγράφουμε μέρα με την ημέρα».

Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα δύσκολα δεν αναμένονται κατά τη θερινή περίοδο, αλλά ενδεχομένως σε μεταγενέστερο χρόνο. «Εχω την αίσθηση ότι θα έχουμε μια δύσκολη μεταβατική περίοδο, ας ελπίσουμε ότι δεν θα διαρκέσει πολύ. Σίγουρα πάντως το ζήτημα της ανεργίας θα το αντιμετωπίσουμε, εννοώ, φυσικά, ως κοινωνία» τόνισε.

Καθοριστική αναμένεται να αποδειχθεί για μια ακόμη φορά, σε μια ακόμη δύσκολη περίοδο, η Εκκλησία, με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος να επισημαίνει: «Εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας. Ελπίζω να τα καταφέρουμε. Εχουμε βέβαια, όπως γνωρίζετε, υστέρηση των οικονομικών στις ενορίες και αυτό αντανακλά και στη Μητρόπολη, αλλά θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να δώσουμε έμφαση να μην υπάρξει ποτέ έλλειμμα τροφών για τα γεύματα που προσφέρουμε σε απόρους».

Ικανοποιητική χαρακτήρισε, από την πλευρά του, τη σταδιακή προσέλευση των απόρων σιτιζόμενων στο «Δος ημίν σήμερον» ο προϊστάμενος του Αγίου Νικολάου Βόλου π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου. Ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για πιθανή αύξηση των αιτημάτων το επόμενο διάστημα, απάντησε: «Εχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην πρόνοια και την αγάπη του Θεού, ο οποίος θα μας μάθει να επιβιώνουμε σε δυσκολίες και στερήσεις. Αλλά κάθε φορά θα μας βγάζει στο πνευματικό ξέφωτο, δηλαδή θα δίνει λύση στις δυσκολίες και τους πειρασμούς μας. Ας περιμένουμε λοιπόν να έρθει αυτή η μέρα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου