ΤΟΠΙΚΑ

Στον «αέρα» η κρουαζιέρα στη Μαγνησία

στον-αέρα-η-κρουαζιέρα-στη-μαγνησία-81241

Αγνωστος ο χρόνος έναρξης των φετινών προγραμμάτων, που έχουν ανασταλεί μέχρι το τέλος Ιουνίου

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν τις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας οι ναυτικοί και τουριστικοί πράκτορες της περιοχής, με την κρουαζιέρα να παραμένει στον «αέρα» μέχρι νεωτέρας. Τα χαμόγελα της ικανοποίησης που κυριαρχούσαν τον περασμένο Δεκέμβριο έχουν παγώσει στο μεταξύ, με τον χρόνο έναρξης των προγραμματισμένων ταξιδιών να παραμένει άγνωστος.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Βαρύ το πλήγμα για τον τουρισμό της Μαγνησίας, μετά τις διαδοχικές ανακοινώσεις των εταιρειών για αναστολή των ταξιδιών που είχαν αρχικά προγραμματιστεί για τα κρουαζιερόπλοια, μέχρι το τέλος Ιουνίου, τουλάχιστον, με τις ελπίδες να στρέφονται στο διάστημα που ακολουθεί.

Την παράταση της αναστολής των προγραμμάτων της μέχρι τις 29 Ιουνίου γνωστοποίησε, εξάλλου, η Celestyal Cruises, υπογραμμίζοντας σε σχετική ανακοίνωση, ότι προτίθεται να επανέλθει με την κρουαζιέρα τεσσάρων διανυκτερεύσεων «Εικόνες του Αιγαίου» με εκκίνηση και αφετηρία την Αθήνα. Υπενθυμίζεται ότι το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο της ίδιας εταιρείας Celestyal Crystal είχε εντάξει στον προγραμματισμό του και το λιμάνι του Βόλου, με την αναστολή των δρομολογίων μέχρι το τέλος Ιουνίου, να εντείνει τον προβληματισμό στον κλάδο του τουρισμού.

Την έντονη ανησυχία του εξέφρασε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο ναυτικός πράκτορας Αγγελος Πετεινάρης, ο οποίος υπογράμμισε ότι «όλες οι εταιρίες βαδίζουν στο ίδιο πλάνο, με αποτέλεσμα την σημαντική μείωση των προσεγγίσεων που είχαν αρχικά προγραμματιστεί».

Με θολό το τοπίο για τις περαιτέρω εξελίξεις, είναι εύλογη και απολύτως δικαιολογημένη η ανησυχία που διακατέχει τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο κλάδο, με τον κ. Πετεινάρη να επισημαίνει ότι «κανείς δεν γνωρίζει πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. Ενώ φαινόταν αρχικά ότι είναι μια πάρα πολύ καλή χρονιά, τα δείγματα του Δεκεμβρίου, τουλάχιστον, ήταν πολύ ενθαρρυντικά και μάλιστα διαγράφηκαν τα πρώτα χαμόγελα στον κλάδο, στην συνέχεια όλα άλλαξαν στον χώρο της κρουαζιέρας».

Κοινός ο προβληματισμός και ανάλογα τα συναισθήματα που βιώνουν όσοι δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο. Καταθέτοντας την άποψή του ο ναυτικός πράκτορας Χρήστος Χάγηας, επισημαίνει ότι: «Πριν από την εμφάνιση της πανδημίας υπήρχαν θετικά σημάδια για την κρουαζιέρα και προοπτική για ακόμη μεγαλύτερη αύξηση, αλλά δυστυχώς, στην πορεία όλα ανατράπηκαν. Ευελπιστούμε ότι από τον Ιούλιο θα υλοποιηθούν τα προγράμματα, αλλά μέχρι τότε είμαστε σε αναμονή».

Το ερώτημα είναι ποιες αποφάσεις θα λάβουν οι εταιρίες που έχουν δέσει τα κρουαζιερόπλοιά τους, με την σκέψη ότι υπάρχει ενδεχόμενο να μην υπάρχει πληρότητα στις εκδρομές, με τον κ. Χάγηα να εκτιμά ότι το μέλλον είναι αβέβαιο, τουλάχιστον για φέτος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου