ΤΟΠΙΚΑ

Με μάσκες οι Βολιώτες στις στάσεις λεωφορείων

με-μάσκες-οι-βολιώτες-στις-στάσεις-λεω-81327

Αυξήθηκαν οι επιβάτες στα αστικά και υπεραστικά λεωφορεία μετά το άνοιγμα της αγοράς

Θετικό αντίκτυπο έχει στις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες η επανεκκίνηση των εμπορικών καταστημάτων, με αυξητική τάση να καταγράφεται ήδη από χθες. Το πλήθος του κόσμου που κατέκλισε κυριολεκτικά την Ερμού και τους παράπλευρους δρόμους, μεταφράστηκε σε αύξηση 20% στην κίνηση των λεωφορείων του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, ενώ την ίδια στιγμή θετική είναι η εικόνα στις υπεραστικές γραμμές εντός Μαγνησίας.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ενθαρρυντική χαρακτηρίζει την εικόνα ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, Νίκος Ευαγγελινός, ο οποίος ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «πυκνώνει σταδιακά η παρουσία του κόσμου στα αστικά λεωφορεία, οι επιβάτες κάνουν χρήση της μάσκας και δεν δημιουργούνται προβλήματα».

Παράλληλα, η πυκνότητα των δρομολογίων εξασφαλίζει την πληρότητα σε ποσοστό 50% όπως προβλέπουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αποφυγή του συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ σε ελέγχους που διενεργήθηκαν από την τροχαία, διαπιστώθηκε ότι επιβάτες και οδηγοί, τηρούν τα αναγκαία μέτρα.

«Ο κόσμος είναι ευαισθητοποιημένος. Οι οδηγοί κάνουν σύσταση, αν δεν φοράει κάποιος την μάσκα αλλά σε γενικές γραμμές διαπιστώνουμε ότι ο κόσμος ακολουθεί τις οδηγίες», είπε ο πρόεδρος.

Η σταδιακή άρση των μέτρων και το σήμα εκκίνησης σε διάφορους κλάδους της οικονομίας, με αιχμή το εμπόριο και την εστίαση, σε μεταγενέστερο χρόνο, εκτιμάται ότι θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την κίνηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με τον κ. Ευαγγελινό να εκφράζει την αισιόδοξη πρόβλεψη ότι σταδιακά θα εξαλειφθεί η αρνητική εικόνα του lock down και της παραμονής του κόσμου στο σπίτι.

Ανάλογη αύξηση παρατηρείται εξάλλου, από χθες και στην κίνηση των υπεραστικών λεωφορείων στις γραμμές εντός της Μαγνησίας, με τον πρόεδρο του υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας Δημήτρη Κολυνδρίνη, να υπογραμμίζει ότι «πολλοί βγήκαν για να ψωνίσουν ή μετέβησαν στον Βόλο διάφορους λόγους, μετά το μεγάλο διάστημα που παρέμειναν στο σπίτι», ενώ προσέθεσε ότι η χθεσινή μέρα σηματοδότησε αύξηση στην εμπορική και τη επιβατική κίνηση.

Στο μεταξύ, περαιτέρω πύκνωση των υπεραστικών δρομολογίων αναμένεται από τις 18 Μαΐου, όταν θα απελευθερωθεί η μετάβαση από νομό σε νομό. Η επιβατική εικόνα των τελευταίων ημερών, πάντως, «είναι καλύτερη σε σχέση με την αρχή της πανδημίας αλλά δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης με παλαιότερες εποχές» είπε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου