ΤΟΠΙΚΑ

Γέμισε ξανά κόσμο η Ερμού ~ Επανεκκίνηση μετά από δύο μήνες

γέμισε-ξανά-κόσμο-η-ερμού-επανεκκίνησ-82662

Εντονη κίνηση στα εμπορικά καταστήματα, που σήκωσαν χθες ρολά με αυστηρά μέτρα προστασίας και προσφορές με το «καλημέρα»

Παλιές, καλές εποχές θύμιζε η χθεσινή επανεκκίνηση της τοπικής εμπορικής αγοράς, με πλήθος κόσμου να κατακλύζει την Ερμού και τους παράπλευρους δρόμους, προκειμένου να επωφεληθεί των προσφορών. Τα τοπικά καταστήματα ανέβασαν χθες ρολά μετά από δύο μήνες lock down, με αυξημένα μέτρα προστασίας, αντισηπτικά χεριών, μάσκες και γάντια να υποδηλώνουν τη νέα πραγματικότητα, που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πάντες, έμποροι και καταναλωτές.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Χαρακτηριστικό της νέας πραγματικότητας η υπομονετική αναμονή των καταναλωτών έξω από τα εμπορικά καταστήματα, προκειμένου να εισέλθουν σταδιακά φορώντας μάσκες, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα. Εντονη κίνηση σημειώθηκε παντού, σε όλο το φάσμα της αγοράς, με τους εμπόρους να δηλώνουν προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν τη νέα πραγματικότητα, που έχει επιβάλει η περίοδος της πανδημίας.

Ρολά άνοιξαν, στο μεταξύ, χθες και τα τοπικά πολυκαταστήματα, με εξαίρεση τα εμπορικά κέντρα, που αναμένεται να ανοίξουν αργότερα. Αρχική σκέψη της κυβέρνησης ήταν το σήμα εκκίνησης στο λιανικό εμπόριο να δοθεί από τα μικρά καταστήματα, αλλά τελικά δόθηκε το πράσινο φως για παράλληλο άνοιγμα την ίδια μέρα, με εξαίρεση τα εμπορικά κέντρα που θα ανοίξουν, όπως προαναφέρθηκε, σε επόμενο στάδιο. Τα μεγάλα καταστήματα λιανικού εμπορίου άνοιξαν χθες ρολά, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και τις προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ των καταναλωτών, που περίμεναν υπομονετικά τη σειρά τους για να εισέλθουν.

Ανάμεικτα συναισθήματα

Με ανάμεικτα συναισθήματα άνοιξαν οι τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας Απόστολο Οντόπουλο να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «η ψυχολογία είναι ανεβασμένη τόσο από την πλευρά των εμπόρων, όσο και από την πλευρά των καταναλωτών, γιατί μετά από δύο μήνες εγκλεισμού επανερχόμαστε σε ρυθμούς μιας διαφορετικής κανονικότητας από αυτή που είχαμε συνηθίσει».

Τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί, στο μεταξύ, είναι πολλά, με τον πρόεδρο των εμπόρων να υπογραμμίζει ότι «ως έμποροι εστιάζουμε την προσοχή μας στην εξυπηρέτηση των καταναλωτών, με πολύ καλές τιμές και πιστή τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, που έχει ορίσει το Υπουργείο. Για μας προέχει η ασφάλεια, η δική μας και των καταναλωτών, και γενικότερα θα περάσουμε και αυτή την πολύ μεγάλη δοκιμασία, όπως και όλες τις προηγούμενες».

Η επόμενη μέρα «πρέπει να μας βρει ενωμένους. Διαπιστώνουμε ότι οι έμποροι αρχίζουν και αντιλαμβάνονται ότι μόνο με συνέργειες, συνεργασία μεταξύ μας και ομόνοια θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα, τα οποία είναι αρκετά, όμως δεν πτοούμαστε», σημείωσε ο πρόεδρος.

Το σήμα εκκίνησης της εμπορικής αγοράς πλαισιώνεται από πολύ καλές τιμές και την πεποίθηση ότι οι καταναλωτές θα στηρίξουν την τοπική αγορά.

Απόστολος Οντόπουλος: Επανερχόμαστε σε ρυθμούς μιας διαφορετικής κανονικότητας

Τι λένε οι έμποροι

Εορταστικές περιόδους θύμιζε η χθεσινή επανεκκίνηση στην αγορά, με τους εμπόρους να εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για το μέλλον και την επόμενη μέρα.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ κατέγραψε προβληματισμούς, σκέψεις και συναισθήματα των επαγγελματιών, που άνοιξαν και πάλι τα καταστήματά τους μετά από δύο μήνες, επιχειρώντας οδοιπορικό σε διάφορα σημεία της τοπικής αγοράς.

«Νιώθουμε ευτυχείς, διότι επιστρέψαμε στα καταστήματά μας, αλλά και μεγάλο άγχος για τη νέα κατάσταση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Δεν έχουμε συνηθίσει να μας περιμένει τόσος κόσμος έξω από τα καταστήματα. Είναι λίγο αγχωτική η κατάσταση, αλλά πιστεύω ότι με λίγη καλή θέληση και από τους πελάτες μας και από εμάς θα τα καταφέρουμε μέχρι να τελειώσει όλο αυτό», δήλωσε ο Νίκος Σοφιάδης.

Νίκος Σοφιάδης: Είναι λίγο αγχωτική η κατάσταση

Δυναμική επανεκκίνηση χθες στην τοπική αγορά, με τον Αντώνη Ηλιόπουλο να υπογραμμίζει ότι: «Επανερχόμαστε με θετική σκέψη και αισιοδοξία για το μέλλον, με την ευχή να πάνε όλα καλά, να μην υπάρχει φοβία στον κόσμο. Οικονομικά προβλήματα υπάρχουν παντού και οι καταστάσεις που βιώνουμε όλοι είναι δύσκολες, αλλά πρέπει να υπάρχει αισιοδοξία για την επόμενη μέρα». Αντισηπτικά χεριών και γάντια σε πρώτο πλάνο, στην είσοδο, αλλά και εντός των καταστημάτων, με τον ίδιο επαγγελματία να επισημαίνει: «Είμαστε εφοδιασμένοι με μάσκες, έχουμε προμηθευτεί γάντια και αντισηπτικά για τους πελάτες, στους οποίους συστήνουμε να τηρούν απόσταση ενάμιση μέτρου και προτείνουμε στις έγκυες ειδικότερα να φορούν μάσκα μπαίνοντας στο κατάστημα».

Αντώνης Ηλιόπουλος: Επανερχόμαστε με θετική σκέψη και αισιοδοξία

Νέα πραγματικότητα

Η ίδια εικόνα παντού στην τοπική αγορά, με τη μάσκα να πρωταγωνιστεί πλέον στην καθημερινότητα των καταναλωτών και των εμπόρων. «Προσδοκούμε ο κόσμος να αντιληφθεί ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερη για όλους. Προσδοκούμε, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, ο κόσμος του Βόλου να επιδείξει ενσυναίσθηση και να στηρίξει την τοπική αγορά. Ο καθένας στον δικό του τομέα έχει υποστεί ζημιά, οπότε περιμένουμε και προσδοκούμε ο κόσμος να έχει υπομονή, να περιμένει και να στηρίξει τα τοπικά μαγαζιά» υπογράμμισε από την πλευρά της η Ιουλία Μόσιου. Παράλληλα σημείωσε: «Ευελπιστούμε, τηρώντας τα αναγκαία μέτρα, όλα να πάνε καλά και να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα, με νέα προσπάθεια όλοι».

Ιουλία Μόσιου: Προσδοκούμε ο κόσμος να στηρίξει τα τοπικά καταστήματα

Με κυρίαρχο συναίσθημα τον ενθουσιασμό επανήλθε στο κατάστημά της δύο μήνες μετά η Ελλη Λιγνού, ενώ υπογράμμισε ότι «έχουμε απολυμάνει πολύ σχολαστικά τον χώρο και τα ρούχα και απαιτείται προσοχή από όλους, για να αντιμετωπίσουμε τη νέα κατάσταση. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επανέλθουμε σταδιακά σε φυσιολογική ροή όπως ήμασταν και πριν και είμαστε εδώ, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, με αντισηπτικά, γάντια και μάσκα, κρατώντας τις αποστάσεις ασφαλείας, για να εξυπηρετήσουμε όπως πριν, με καλή διάθεση τον κόσμο».

Ελλη Λιγνού: Απαιτείται προσοχή από όλους για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση

Ανάμεικτα συναισθήματα διακατέχουν τη Γαρυφαλλιά Παπαλεξοπούλου, η οποία ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «μας διακατέχει ανησυχία, αν θα έχουμε δουλειά, για την υγεία μας, για όλα. Επανήλθαμε με αυστηρά μέτρα προστασίας, με γάντια, μάσκα, αντισηπτικά χεριών και οινόπνευμα, για να στηρίξουμε την τοπική αγορά και ο ένας να βοηθάει τον άλλο» είπε.

Γαρυφαλλιά Παπαλεξοπούλου: Επανήλθαμε με αυστηρά μέτρα προστασίας

Νέα περίοδος άνοιξε χθες για την τοπική αγορά με τον Μάκη Χατζηβασίλογλου να εκφράζει την πεποίθηση ότι οι καταναλωτές θα στηρίξουν την τοπική αγορά, τους επαγγελματίες και την τοπική οικονομία. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα ανακτήσει η αγορά τον βηματισμό της όχι τόσο έντονα όσο στην περίοδο του Πάσχα, ένα μεγάλο κομμάτι που χάσαμε όλοι και τους επηρέασε πάρα πολύ, αλλά θα αρχίσουμε να μπαίνουμε σε κάποιο ρυθμό λογικό για να αρχίσουν πλέον τα καταστήματα να καλύπτουν και τις δικές τους ανάγκες και τις υποχρεώσεις τους», είπε.

Μάκης Χατζηβασίλογλου: Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα ανακτήσει η αγορά τον βηματισμό της

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου