ΤΟΠΙΚΑ

Στις επάλξεις της προσφοράς η «Πρόταση Ζωής»

στις-επάλξεις-της-προσφοράς-η-πρότασ-123521

Ψυχολογική υποστήριξη τηλεφωνικά από την «Πρόταση Ζωής» για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας

Ανοιχτό παραμένει το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Mαγνησίας «Πρόταση Ζωής», με απόφαση του προέδρου, Ευθύμιου Ζιγγιρίδη και του Δ.Σ, με στόχο την ψυχολογική υποστήριξη όσων χρειάζονται την συνδρομή των ειδικών στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Σε συνεργασία με τα επιστημονικά στελέχη του φορέα, το Κέντρο παραμένει στη διάθεση των πολιτών, για το διάστημα που υπάρχουν τα μέτρα του περιορισμού της κυκλοφορίας. Προκειμένου να ανταποκριθεί στα αιτήματα όσων χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη, δεδομένων των ιδιαίτερων και πρωτόγνωρων συνθηκών που έχουν προκύψει από την πανδημία του κορονοϊού, η «Πρόταση Ζωής» διαθέτει την τηλεφωνική της γραμμή για υποδοχή περιστατικών που χρήζουν υποστήριξης.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον πρόεδρο της «Πρότασης Ζωής» Ευθύμιο Ζυγγιρίδη, ο οποίος υπογράμμισε ότι όλα τα στελέχη είναι σε ετοιμότητα για να απαντήσουν τηλεφωνικά, είτε βρίσκονται εκ περιτροπής στο γραφείο, είτε από το σπίτι, με δεδομένη την απαγόρευση των κατ’ ιδίαν συναντήσεων, λόγω της πανδημίας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των τηλεφωνικών κλήσεων που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα αφορούν κατά βάση θέματα της καθημερινότητας και αγωνιώδη ερωτήματα που αφορούν την αντιμετώπιση των κρίσεων πανικού ή την διαχείριση των ενδοοικογενειακών σχέσεων.

«Οι κλήσεις που δεχόμαστε το τελευταίο διάστημα, δεν αφορούν θέματα πρόληψης, αλλά ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο, σε συνδυασμό με την περίοδο της πανδημίας» είπε ο πρόεδρος, ενώ τόνισε επίσης ότι «οι γραμμές είναι όλες ανοιχτές, για να εξυπηρετηθούν όσοι χρειάζονται την συμβουλή των ειδικών, για να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητα στο σπίτι».

Στόχος της παραπάνω πρωτοβουλίας είναι να παραμείνει ανοιχτός ο δίαυλος επικοινωνίας και εξυπηρέτησης του κόσμου, ειδικά των μοναχικών ατόμων που χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη και χέρι βοήθειας. Ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί βρίσκονται στις επάλξεις της προσφοράς, με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας, εναρμονίζοντας τον τρόπο επικοινωνίας με τους ωφελούμενους, σύμφωνα με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και με βάση τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Η κοινωνική προσφορά αποτελεί, άλλωστε, τον θεμέλιο λίθο της «Πρότασης Ζωής», με την δράση που αναπτύσσεται προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, να συνεχίζεται τηλεφωνικά, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί. Οσοι ενδιαφέρονται μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2421038030 2421038050 από τις 9π.μ. έως τις 5μ.μ. και να αιτηθούν τηλεφωνικής υποστήριξης από τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας που στελεχώνουν το Κέντρο.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου