ΤΟΠΙΚΑ

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ανάσταση στο σπίτι και το μπαλκόνι»

δημητριάδος-ιγνάτιος-ανάσταση-στο-σ-125808

Με αφορμή την τέλεση ακολουθιών κεκλεισμένων των θυρών επανέλαβε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι είναι αναγκαία τα μέτρα που έχουν ληφθεί

Απολύτως αναγκαία χαρακτηρίζει τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, επισημαίνοντας ότι «η κοινή υπουργική απόφαση συμβαδίζει απόλυτα με τις αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου».

Κληθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ να σχολιάσει τα μέτρα που προβλέπουν την τέλεση των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας, της Ανάστασης και του Πάσχα κεκλεισμένων των θυρών, επανέλαβε ότι «είναι απολύτως αναγκαία για την επίτευξη που έχουμε βάλει όλοι ως στόχο, να είμαστε και πάλι όλοι μαζί την επόμενη μέρα» είπε.

Κατά συνέπεια θα τηρηθεί απαρέγκλιτα από τη Μητρόπολη Δημητριάδος η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας, σύμφωνα με την οποία οι λειτουργίες της Εκκλησίας μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα θα τελεστούν κεκλεισμένων των θυρών με τη συμμετοχή έως τεσσάρων ατόμων και χωρίς την παρουσία πιστών.

Οι πιστοί θα συμμετέχουν στις ακολουθίες από το σπίτι, είτε παρακολουθώντας από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, είτε διαδικτυακά, ενώ σύντομα θα δοθεί στη δημοσιότητα ανακοίνωση με το πρόγραμμα των ακολουθιών από την τοπική Εκκλησία.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς θα λειτουργήσουν οι ναοί στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, με τον Σεβασμιώτατο να επισημαίνει ότι: «Ακολουθίες θα τελεστούν σε όλους τους ναούς, όπου είναι δυνατόν. Θα εξετάσουμε εάν υπάρχουν κάποια προβλήματα στην ευρύτερη περιφέρεια», τόνισε.

Η κορύφωση του Θείου Δράματος είναι ταυτισμένη με τον Επιτάφιο για όλους τους πιστούς, με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος να διευκρινίζει, ωστόσο, ότι λόγω της πανδημίας οι Επιτάφιοι θα παραμείνουν εντός των ναών, καθώς λόγω ειδικών συνθηκών δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος η περιφορά, που κατά παράδοση γίνεται πάντα το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, ντόπιων, αλλά και επισκεπτών, που θα παραμείνουν στο σπίτι.

Κεκλεισμένων των θυρών και η αναστάσιμη λειτουργία, με τις καμπάνες να ηχούν χαρμόσυνα τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου. «Θα τελεστεί κανονικά η ακολουθία και οι πιστοί θα την παρακολουθήσουν από τα σπίτια και τα μπαλκόνια» είπε ο κ. Ιγνάτιος, συνιστώντας σε όλους «να κρατήσουμε την υπομονή και την ενότητά μας, για να γιορτάσουμε την αληθινή Ανάσταση μόλις έρθει η ώρα».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου