ΤΟΠΙΚΑ

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Τον Μάιο θα γιορτάσουμε το Πάσχα»

δημητριάδος-ιγνάτιος-τον-μάιο-θα-γιο-132963

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος χαρακτηρίζει «πρωτόγνωρο για όλους» το Πάσχα κεκλεισμένων των θυρών

Σε κοινή γραμμή με την προχθεσινή απόφαση της Ιεράς Συνόδου η θέση του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου για Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα κεκλεισμένων των θυρών, λαμβανομένης υπόψη της κρισιμότητας της πανδημίας, με την πανηγυρική Αναστάσιμη Λειτουργία να μετατίθεται τα μεσάνυχτα της 26ης Μαΐου στις εκκλησίες.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, επισημαίνει ότι είναι «πρωτόγνωρο για όλους», ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «με την προσπάθεια που κάνουμε, θα έχουμε το Μάιο καλά αποτελέσματα για να ξαναβρούμε την κανονικότητά μας».

Πρωτόγνωρο θα είναι για όλους το φετινό Πάσχα, καθώς για πρώτη φορά δεν θα πραγματοποιηθεί η περιφορά του Επιταφίου, ούτε η Αναστάσιμη ακολουθία, όπου συμμετέχει πάντα πλήθος πιστών. Η κατανυκτική ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδας θα «μεταφερθεί» σε κάθε σπίτι από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, λόγω της πανδημίας, ενώ αναμένεται ανακοίνωση της Μητρόπολης Δημητριάδος σχετικά με το πρόγραμμα και τον τρόπο τέλεσης των ακολουθιών.

Αναμενόμενη χαρακτήρισε ο Σεβασμιότατος την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για τέλεση των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας κεκλεισμένων των θυρών, ενώ σημείωσε ότι «έχουν αντιληφθεί όλοι τον κίνδυνο που υπάρχει από τον συγχρωτισμό. Δίνουμε όλοι μαζί μια μάχη και έτσι η Σύνοδος προτείνει να έχουμε τους ναούς με κλειστές πόρτες αλλά να τελεστούν οι ακολουθίες από τον ιερέα και τον ψάλτη. Αυτό θα ανακουφίσει τους ανθρώπους γιατί θα νιώσουν ότι ο ιερέας προσεύχεται για όλους μέσα στο ναό».

Πάσχα στο σπίτι για πρώτη φορά θα περάσουν οι Βολιώτες, οι οποίοι δεν θα δώσουν φέτος το παρών στις ακολουθίες λόγω έκτακτων συνθηκών, με τον κ. Ιγνάτιο να επισημαίνει ότι: «Θα είναι κάτι πρωτόγνωρο αλλά ήδη καλούμε όλους, εφόσον δώσουμε τη μάχη ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τον αόρατο εχθρό, το Μάιο στην απόδοση, να γιορτάσουμε το Πάσχα όπως θα το γιορτάζαμε αυτές τις μέρες».

Η επόμενη μέρα, μετά την πανδημία, απασχολεί ιδιαίτερα τον Μητροπολίτη Δημητριάδος, ο οποίος ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «πρέπει να ετοιμαζόμαστε για να δώσουμε άλλη μια μάχη ενότητας, συμπαράστασης και αλληλεγγύης».

Σε καθημερινή βάση γίνεται αποδέκτης της αγωνίας του κόσμου, των ερωτημάτων που διατυπώνονται από την τοπική κοινωνία αλλά και ευρύτερα, καθιστώντας σαφές ότι «όλοι νιώθουμε πως σήμερα κάνουμε μια θυσία για την αγάπη των αδελφών μας, για να μην υπάρξει περίπτωση να χάσει ούτε ένας άνθρωπος τη ζωή του λόγω του ότι δεν θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες το νοσηλευτικό μας σύστημα».

Κλείνοντας, επανέλαβε ότι: «Κάνουμε όλοι μια τεράστια προσπάθεια για να κερδίσουμε ανθρώπινες ζωές και όταν θα έρθει η ώρα θα δώσουμε την επόμενη μάχη που θα αφορά πλέον τις συνέπειες από αυτή την περίοδο που θα είναι κι αυτές δύσκολες αλλά και πάλι θα μείνουμε ενωμένοι».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου