ΤΟΠΙΚΑ

Καλοί Σαμαρείτες εν δράσει …και στην πανδημία

καλοί-σαμαρείτες-εν-δράσει-και-στην-π-136188

Στις επάλξεις της κοινωνικής προσφοράς η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας

Παντός καιρού τα μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, προσφέρουν βοήθεια και σε καιρό πανδημίας, συνεχίζοντας τη δράση προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Με τη συνδρομή τοπικών πρατηρίων υγρών καυσίμων το όχημα περιπολίας βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση σε όλη τη Μαγνησία, μεταφέροντας τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης σε ανήμπορους, μοναχικούς ηλικιωμένους και σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, που παραμένουν σε καραντίνα λόγω πανδημίας.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η εθελοντική ομάδα, που βρίσκεται στις επάλξεις, τείνοντας χέρι βοήθειας στην τοπική κοινωνία, συνεχίζει τη δράση σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, βοηθώντας όσους παραμένουν στο σπίτι και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν, καθώς και άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

«Οι περισσότεροι έχουν τα τηλέφωνά μας και μας καλούν για οτιδήποτε χρειάζονται» αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Βασίλης Ηλιόπουλος, αντιπρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, τονίζοντας, παράλληλα, ότι καταγράφονται περί τις 30 κλήσεις σε εβδομαδιαία βάση από διάφορες περιοχές της Μαγνησίας.

Στη διάρκεια του χειμώνα τροφοδοτούνται περισσότερες από 45 άπορες οικογένειες με ξύλα, ενώ συνεχής είναι η βοήθεια που προσφέρεται σε άτομα που αδυνατούν να προμηθευτούν τα φάρμακα ή τα αναγκαία για την καθημερινότητά τους το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

«Η ανάγκη για βοήθεια γίνεται εντονότερη λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποτροπή της πανδημίας. Το τελευταίο διάστημα δεχόμαστε αιτήματα για προσφορά τροφίμων, αλλά είναι μικρές οι δυνατότητες που έχουμε. Με τη συνδρομή φίλων και υποστηρικτών της ομάδας καταβάλλονται προσπάθειες για να καλύψουμε τις ανάγκες, γιατί δεν έχουμε απόθεμα τροφίμων» είπε.

Στο μεταξύ, το όχημα της Λέσχης βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση χάρη στη συνδρομή τοπικών επιχειρήσεων, πρατηριούχων υγρών καυσίμων, που προσφέρονται να διατηρούν γεμάτο το ρεζερβουάρ, διευκολύνοντας το έργο της ομάδας. Οπου υπάρχει κλήση ανάγκης, οι εθελοντές είναι παρόντες σε 24ωρη βάση, για να συνδράμουν σε κάθε περίπτωση.

Διαρκής είναι η παρουσία τους στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η κοινωνική αλληλεγγύη είναι αναγκαία σε κάθε κρίσιμη περίοδο και ειδικά στη συγκεκριμένη που διανύουμε. Τα μέλη της εθελοντικής ομάδας βρίσκονται διαρκώς σε επιφυλακή, διευκολύνοντας την καθημερινότητα άπορων οικογενειών και μοναχικών ατόμων, ηλικιωμένων και ατόμων με προβλήματα υγείας που βρίσκονται εκ των πραγμάτων στο σπίτι λόγω της πανδημίας, συνεχίζοντας με την ίδια πάντα διάθεση προσφοράς την κοινή προσπάθεια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου