ΤΟΠΙΚΑ

Προσφέρει έργο στην πανδημία ~ Πρωτοβουλία Βολιώτισσας ψυχολόγου

προσφέρει-έργο-στην-πανδημία-πρωτοβο-142463

Η Εβίτα Γκάγκα προσφέρει δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη εξ αποστάσεως για να βοηθήσει όσους αδυνατούν να διαχειριστούν την κατάσταση

Συγκινητικές πρωτοβουλίες αναπτύσσονται στην περιοχή εν μέσω πανδημίας, προκειμένου να βοηθηθεί το κοινωνικό σύνολο και όσοι αδυνατούν ή δυσκολεύονται να διαχειριστούν την καθημερινότητά τους. Επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, με την Βολιώτισσα ψυχολόγο Εβίτα Γκάγκα να στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Με δική της πρωτοβουλία, που ξεκίνησε πριν από μια εβδομάδα, προσφέρει δωρεάν διαδικτυακές συνεδρίες σε όσους νιώθουν την ανάγκη να μιλήσουν, να εκμυστηρευτούν τα προβλήματά τους και να ζητήσουν συμβουλές για τον τρόπο διαχείρισης της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Ελαβα την συγκεκριμένη πρωτοβουλία με στόχο να μη μείνει κανείς μόνος. Επιθυμία μου είναι να προσφέρω δωρεάν on line συνεδρίες για όσους δυσκολεύονται να διαχειριστούν τις συνθήκες εγκλεισμού στο σπίτι. Υπάρχουν κάποιες ομάδες που ενδέχεται να δυσκολεύονται περισσότερο να διαχειριστούν αυτές τις συνθήκες, όπως άτομα που ήδη αντιμετώπιζαν δυσκολίες στην ψυχολογία και γι’ αυτό τον λόγο θέλησα να βοηθήσω», υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος Απριλίου, ενώ ήδη από την πρώτη εβδομάδα έχει δεχθεί δεκάδες τηλεφωνήματα από Βολιώτες κάθε ηλικίας, οι οποίοι καταθέτουν την ανησυχία τους για την πανδημία και αναφέρουν ότι δυσκολεύονται να διαχειριστούν τον όγκο των πληροφοριών που λαμβάνουν στην καθημερινότητά τους.

Προβληματισμός και ανησυχία εκφράζονται κατά κύριο λόγο από την πλευρά όσων έχουν επικοινωνήσει μαζί της, ζητώντας συμβουλές, και εκφράζοντας ερωτήματα και απορίες. «Ζητούν συγκεκριμένες πληροφορίες γι αυτό που τους δημιουργεί άγχος. Διακρίνω ανησυχία για τον χρόνο διάρκειας της πανδημίας και ερωτήματα για το πώς θα διαχειριστούν τη συγκεκριμένη κατάσταση. Εχουν αρχίσει να δοκιμάζονται οι ψυχολογικές τους αντοχές» υπογραμμίζει.

Η συμβουλή που δίνει σε όλους είναι: «Σωστή ενημέρωση. Δεν χρειάζεται να βρισκόμαστε διαρκώς μπροστά στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή. Να γνωρίζουμε τι γίνεται, αλλά να μην κινδυνολογούμε συνέχεια. Μέσα στο σπίτι μπορούμε να γίνουμε παραγωγικοί, να βρούμε άλλους τρόπους επικοινωνίας για όσο διάστημα διαρκέσει η συγκεκριμένη κατάσταση. Μπορούμε να μιλάμε με τους δικούς μας μέσα από το διαδίκτυο, να βρούμε χρόνο για τον εαυτό μας» είπε.

Στόχος, όπως σημείωσε η ίδια να μη νιώσει κανείς μόνος του στις νέες συνθήκες που έχουν προκύψει και να διατηρηθεί η ψυχική υγεία όλων.

«Μένουμε ενωμένοι και αλληλέγγυοι», είναι το μότο της κ. Γκάγκα, η οποία κοινοποίησε, παράλληλα, τα τηλέφωνα επικοινωνίας της, προκειμένου όσοι ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε εξ αποστάσεως συνεδρία και είναι: 6984702401 και 24210 25206.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου