ΤΟΠΙΚΑ

Νέο πανελλαδικό «ρεκόρ» ύψους βροχής στη Ζαγορά

νέο-πανελλαδικό-ρεκόρ-ύψους-βροχής-143076

Ολονύχτια μάχη έδωσαν χειριστές 15 μηχανημάτων της Περιφέρειας για να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι

Ρεκόρ βροχής σημειώθηκε στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, με τη Ζαγορά να βρίσκεται στην πρώτη θέση πανελλαδικά με 137 χιλιοστά, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η περιοχή δοκιμάζεται για μια ακόμη φορά λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, με δεκάδες κατολισθήσεις να σημειώνονται λόγω της έντονης βροχόπτωσης που συνεχίστηκε και την Παρασκευή. Χειριστές δεκαπέντε μηχανημάτων της Περιφέρειας έδωσαν ολονύχτια μάχη για να διατηρηθεί ανοιχτό το επαρχιακό δίκτυο.

Στην περιοχή βρέθηκαν την Παρασκευή ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη και υπηρεσιακοί παράγοντες για την επίλυση των προβλημάτων που προκάλεσε η συνεχόμενη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών. Καταπτώσεις φερτών υλών σημειώθηκαν στην είσοδο της Ζαγοράς, το Πουρί, τη Μαυρούτσα και την Τσαγκαράδα, με τα μηχανήματα της Περιφέρειας να επιχειρούν ακατάπαυστα, απομακρύνοντας διαρκώς από το οδόστρωμα τον όγκο των φερτών υλών και τμήματα δέντρων.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα σημειώθηκε στον δρόμο προς το Πουρί, με την κυκλοφορία να διοχετεύεται προσωρινά σε παρακαμπτήρια οδό.

Στο μεταξύ, συνεχίστηκαν οι ολονύχτιες προσπάθειες, προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο. Παράλληλα σημειώθηκαν δύο καθιζήσεις στο δρόμο προς Καράβωμα και μια ακόμη στην οδική αρτηρία που συνδέει τη Ζαγορά με το Χορευτό, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν. Στο μεταξύ, προβλήματα σημειώνονται στους αγροτικούς δρόμους, με τον δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου Παναγιώτη Κουτσάφτη να επισημαίνει ότι η καταγραφή των ζημιών θα καταστεί δυνατή όταν κοπάσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ενώ σημείωσε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για την απομάκρυνση των χωμάτινων όγκων που παρασύρθηκαν λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης, για να καταλήξουν στο επαρχιακό δίκτυο.

Προβλήματα στη Σκόπελο

Σφοδρή βροχόπτωση σημειώθηκε προχθές το βράδυ στη Σκόπελο, προκαλώντας ζημιές στους αγροτικούς δρόμους του νησιού. Κατολισθήσεις μικρής κλίμακας σημειώθηκαν, παράλληλα, σε διάφορα σημεία κατά μήκος του επαρχιακού δικτύου, τα οποία απομακρύνθηκαν άμεσα με τη συνδρομή μηχανημάτων.

Χειμωνιάτικος ο καιρός σε Σκιάθο και Αλόννησο, χωρίς, ωστόσο, να αναφερθούν προβλήματα ή ζημιές στα δύο νησιά.

Βελτίωση του καιρού

Σταδιακή υποχώρηση των καιρικών φαινομένων αναμένεται από το Σάββατο, σύμφωνα με την πρόγνωση του Θεοφάνη Τακούδη, υπεύθυνου του μετεωρολογικού σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης».

Βελτίωση των καιρικών συνθηκών αναμένεται από σήμερα Σάββατο και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, ενώ την Κυριακή θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός, με τις μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας στους 17 βαθμούς Κελσίου στη Μαγνησία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου