ΤΟΠΙΚΑ

Προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας στη Μαγνησία

προβλήματα-λόγω-της-κακοκαιρίας-στη-μ-144384

Αποκλείστηκε χθες φύλακας, όταν φούσκωσε ο Ξηριάς – Χιονόπτωση στο Πήλιο και μεγάλο ύψος βροχής στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Συνεχίστηκε και χθες η κακοκαιρία, με δυνατές βροχοπτώσεις στον Αλμυρό και στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, όπου προκλήθηκαν μικρής κλίμακας κατολισθήσεις, καθώς και με χιονόπτωση στο Πήλιο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εξαιτίας των καιρικών φαινομένων, εγκλωβισμένος σε όχθη του χειμάρρου Ξηριά στον Αλμυρό βρέθηκε χθες το πρωί ο 38χρονος φύλακας του έργου της λιμνοδεξαμενής, λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης που καθιστούσε αδύνατη τη διέλευσή του.

Ο 38χρονος φύλακας διαπίστωσε το πρόβλημα στις 7 το πρωί, όταν τελείωσε τη βάρδια του, καθώς λόγω της βροχόπτωσης που σημειώθηκε στη διάρκεια της νύχτας συγκεντρώθηκε μεγάλος όγκος νερού στον Ξηριά. Παρέμεινε εγκλωβισμένος στη μία όχθη και όταν μετά από δύο ώρες η βροχή δεν σταματούσε, κλήθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνα Αλμυρού.

Πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι λόγω της υψηλής στάθμης του νερού δεν είναι δυνατός ο απεγκλωβισμός του. Μέχρι να κατέβει η στάθμη του νερού παρέμεινε σε κατάλυμα που προορίζεται για τους φύλακες και του παρασχέθηκαν τρόφιμα με drone, με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής και είναι καλά στην υγεία του.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον φύλακα, ο οποίος ανέφερε ότι είναι καλά στην υγεία του, υπάρχει διαθέσιμο κατάλυμα για τη διαμονή του, ενώ έχει εφοδιαστεί με φαγητό, νερό και καφέ, περιμένοντας να κατέβει η στάθμη του νερού, για να μεταβεί στο σπίτι του, διότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να κατέβει από το εργοτάξιο μέχρι τον Αλμυρό. «Δεν ανησυχώ, είμαι καλά και παραμένω στο σημείο όπου βρίσκομαι, μέχρι νεωτέρας» είπε.

Χιόνι και βροχή στο Πήλιο

Το μέτωπο της χιονόπτωσης που σημειώθηκε νωρίς χθες το πρωί στο Πήλιο, εκτεινόταν από τις κεραίες μέχρι τον περιφερειακό της Ζαγοράς. Το ύψος του χιονιού έφτασε τους 10 πόντους, με τους δρόμους να παραμένουν ανοιχτοί, με τη συνδρομή των χειριστών τεσσάρων μηχανημάτων.

Δυνατή και συνεχόμενη ήταν η βροχόπτωση που σημειώθηκε χθες στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, που βρέθηκε στη δεύτερη θέση πανελλαδικά με 57 χιλιοστά βροχής, έναντι 62 σε Σαμαριά – Ξυλόσκαλο. Λόγω της δυνατής βροχόπτωσης σημειώθηκαν κατολισθήσεις στον επαρχιακό δρόμο στην περιοχή του Μουρεσίου, σε Τσαγκαράδα και Ανήλιο, αλλά αντιμετωπίστηκαν άμεσα, με τη συνδρομή μηχανημνάτων, προκειμένου να παραμείνει ο δρόμος ανοιχτός.

Με οκτώ συνολικά μηχανήματα, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων επιχειρεί στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου να κρατήσει ανοιχτό το οδικό δίκτυο της περιοχής, λόγω των κατολισθήσεων που σημειώθηκαν από τις συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις του τελευταίου εικοσιτετραώρου, αλλά και από τη συνεχιζόμενη χιονόπτωση στον ορεινό όγκο του Πηλίου.

Χωρίς ρεύμα Βρύναινα και Αη Γιάννης Αλμυρού

Χωρίς ρεύμα παρέμειναν από προχθές το μεσημέρι τα χωριά Βρύναινα και Αη Γιάννης Αλμυρού, λόγω της βλάβης που σημειώθηκε, προκαλώντας προβλήματα και στα αντλιοστάσια ύδρευσης.

Τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ εργάστηκαν σε δύσκολες συνθήκες με αέρα και βροχή σε δύσβατα σημεία, για την επιδιόρθωση της βλάβης, ενώ για να εξυπηρετηθούν Αχίλλειο και Αμαλιάπολη η ΔΕΥΑ Αλμυρού συνέδεσε το παλιό δίκτυο με τις γεωτρήσεις.

Δεμένο το καράβι

Δεμένο παρέμεινε χθες στο λιμάνι του Βόλου το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Skiathos Express» λόγω του απαγορευτικού απόπλου που εκδόθηκε από το Λιμεναρχείο Βόλου, συνέπεια των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν χθες στην περιοχή, με τους μονίμους κατοίκους που επιθυμούσαν τα ταξιδέψουν, να παραμένουν αναγκαστικά στη βάση τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου