ΤΟΠΙΚΑ

«Μάχη να μην μείνει κανείς νηστικός»

μάχη-να-μην-μείνει-κανείς-νηστικός-150001

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να συνεχιστεί η διανομή φαγητού στους απόρους

Εντονος προβληματισμός επικρατεί στη Μητρόπολη Δημητριάδος, που έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για την αντιμετώπιση καθημερινών θεμάτων, με αιχμή του δόρατος τα συσσίτια των απόρων. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ισχύουν, λόγω κορονοϊού, τα συσσίτια πρέπει να παραδίδονται κατ’ οίκον στους άπορους, σύμφωνα με τις λίστες των Σπιτιών Γαλήνης.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στο μεταξύ, καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη η λειτουργία των Σπιτιών Γαλήνης, λόγω της προσωρινής αποχής των εθελοντριών μεγάλης ηλικίας, που αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία, με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος να τονίζει ότι καταβάλλονται προσπάθειες, να μην μείνει κανείς χωρίς φαγητό.

Πολλά είναι τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η τοπική Εκκλησία, με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο να δηλώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Δίνουμε μια μεγάλη μάχη να μη μείνουν οι άποροι χωρίς φαγητό. Σε άλλους δίνουμε το φαγητό, σε άλλους τρόφιμα.

Εχουμε, όμως, μεγάλο πρόβλημα, καταρχήν λόγω της προσωρινής αποχής εθελοντριών. Για την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν, έχουμε προσλάβει και άτομα που δουλεύουν για τον συγκεκριμένο σκοπό. Στο μεταξύ, βοηθούν και οι νέοι μας, αλλά το πρόβλημα προκύπτει σταδιακά, λόγω της μείωσης εσόδων» είπε.

Προφανής είναι η ανάγκη τροφοδοσίας των ενοριών, με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος να υπογραμμίζει ότι εντός της εβδομάδας θα υπάρχει σαφής εικόνα των νέων προβλημάτων που δημιουργούνται και πρέπει να αντιμετωπιστούν, ενώ καθιστά σαφές ότι ακόμη κι αν δεν παρασκευάζεται φαγητό, οι άποροι τροφοδοτούνται με τρόφιμα. «Οσοι έχουν τη δυνατότητα να παρασκευάσουν φαγητό στο σπίτι τους λαμβάνουν τρόφιμα και μαγειρεύουμε λίγες μερίδες, για όσους δεν έχουν αυτή την δυνατότητα» υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού, τα συσσίτια πρέπει να διανέμονται κατ’ οίκον στους απόρους. Ερωτηθείς σχετικά, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος υπογράμμισε ότι: «Αυτό είναι ένα ερώτημα και ένα ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Για παράδειγμα, πως θα λειτουργήσει το «Δος ημίν σήμερον», όπου η σίτιση των απόρων γίνεται χωρίς καταγεγραμμένα στοιχεία.

Πιστεύω ότι προς στιγμή υπάρχει σχετική ανοχή αλλά θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι κανένας δεν πρέπει να μείνει νηστικός στο σπίτι του. Αυτό είναι δεδομένο», τόνισε.

Στο σημείο αυτό ο κ. Ιγνάτιος υπογράμμισε ότι είναι περισσότερα αναγκαία από ποτέ τα τρόφιμα και η οικονομική στήριξη των Σπιτιών Γαλήνης. «Ολοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη, θέλω να είμαστε πειθαρχημένοι, το έχουμε πει από την πρώτη στιγμή. Εμείς ηθελημένα προχωρήσαμε στα μέτρα και έτσι θα συνεχίσουμε μέχρι να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο και ελπίζω τότε να είμαστε νικητές και να έχουμε κάνει ο καθένας το καθήκον του. Αυτό προέχει» σημείωσε.

Στο μεταξύ, η τοπική Εκκλησία έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για διατηρηθούν ανοιχτά τα Σπίτια Γαλήνης, να συνεχίσει η προσφορά τροφίμων είτε φαγητού, με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος να καθιστά σαφές ότι «χρειάζονται αντοχές και σύνεση για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου