ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σκιαθίτης μαθητής έλυσε τον κύβο του Ρούμπικ

σκιαθίτης-μαθητής-έλυσε-τον-κύβο-του-ρ-186606

Τροπαιοφόρος επέστρεψε από παγκόσμιο διαγωνισμό στην Κύπρο ο Κωνσταντίνος Παρίσσης

Ζηλευτές διακρίσεις πρόσθεσε στο βιογραφικό του ο 13χρονος Κωνσταντίνος Παρίσσης από τη Σκιάθο, ο οποίος επέστρεψε με δύο μετάλλια στις αποσκευές του, συμμετέχοντας σε διεθνή διαγωνισμό. Ο μαθητής της β’ τάξης Γυμνασίου έλυσε τον γρίφο του κύβου του Ρούμπικ, αποσπώντας ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο σε μεγάλη αναμέτρηση, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στην Πάφο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Με δείκτη ευφυΐας 131 είναι μέλος της MENSA, λαμπρό μαθηματικό μυαλό και λύνει με απίστευτη ευκολία τον κύβο του Ρούμπικ, συμμετέχοντας σε επτά διαγωνισμούς τον τελευταίο χρόνο.

Ο απολογισμός θριάμβου μεταφράζεται σε ένα χρυσό, τρία αργυρά και δύο χάλκινα μετάλλια, στους παγκόσμιους διαγωνισμούς που έλαβε μέρος, κάνοντας υπερήφανους τους γονείς του Γιώργο και Νίνα, τον αδελφό του Νίκο, την οικογένειά του και όλο το νησί.

Στον διαγωνισμό της Πάφου συμμετείχε σε δύο κατηγορίες, αποσπώντας ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο, ενώ κατέλαβε την τέταρτη θέση συνολικά στον διαγωνισμό και σε δύο συγκεκριμένα παζλ έλαβε τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 67 διαγωνιζόμενοι από Ρωσία, Ρουμανία, Γερμανία, Ιράν, Ισραήλ, Ελλάδα, Κύπρο και Λιθουανία. Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο νεαρός μαθητής δήλωσε «πολύ χαρούμενος για την διάκριση» και προσέθεσε ότι «νιώθω ικανοποίηση, γιατί διαπιστώνω ότι οι προσπάθειές μου αποδίδουν και χαίρομαι για το αποτέλεσμα».

Ο Κωνσταντίνος είναι επιμελής μαθητής, με πολύ καλές επιδόσεις στα μαθηματικά και υπογραμμίζει ότι «θα συνεχίσω να ασχολούμαι, όσο με ευχαριστεί το συγκεκριμένο άθλημα».

Η «συνάντησή» του με τον κύβο του Ρούμπικ έγινε τυχαία πριν από ενάμιση χρόνο και έκτοτε ο 13χρονος μαθητής προπονείται αρκετές ώρες, βελτιώνοντας τις επιδόσεις του, στην λύση του γρίφου. Οπως αναφέρει ο ίδιος ο κύβος του Ρούμπικ «οξύνει το μυαλό, σου αλλάζει τη σκέψη, σε κάνει να σκέφτεσαι διαφορετικά» και η καθημερινή ενασχόληση με την συγκεκριμένη δράση συνεχίζεται με τον ίδιο, πάντα, ενθουσιασμό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου