ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτισσα που ζει στην Ιταλία: «Ο κορονοϊός σκοτώνει την οικονομία»

βολιώτισσα-που-ζει-στην-ιταλία-ο-κορο-186787

Ο διάσημη Θεοδοσία Αντωνιάδου – Τζιβέλη περιγράφει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ το κλίμα επιφυλακής και τις επιπτώσεις από την έξαρση του νέου ιού στη γειτονική χώρα

Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει για τον κορονοϊό, με τα φώτα της δημοσιότητας να στρέφονται στη γειτονική Ιταλία, όπου ζουν και διαπρέπουν πολλοί Βολιώτες. Λόγω της δραματικής επέλασης του κορονοϊού δώδεκα πόλεις της Ιταλίας βρίσκονται σε καραντίνα, με πολύ σοβαρές επιπτώσεις για την υγεία, την παγκόσμια οικονομία και τις εξαγωγές.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Thes Tziveli, τη Θεοδοσία Αντωνιάδου- Τζιβέλη, την διάσημη Βολιώτισσα που ζει στην Ιταλία και διαπρέπει στον χώρο της μόδας και του επιχειρείν, καταγράφοντας το κλίμα που επικρατεί στη γειτονική χώρα λόγω του κορονοϊού, αλλά και τις δραματικές επιπτώσεις που έχει επιφέρει στην καθημερινότητα των κατοίκων.

«Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για την οικονομία και τις εξαγωγές. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, κατά την άποψή μου, είναι ότι ο κορονοϊός σκοτώνει την οικονομία που ήδη αντιμετώπιζε δύσκολες καταστάσεις στην Ιταλία» ανέφερε η κ. Τζιβέλι, απαριθμώντας τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η επέλαση του νέου ιού.

Η εβδομάδα μόδας στο Μιλάνο πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς την παρουσία κοινού, με τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα να συστήνουν, ταυτόχρονα, στον πληθυσμό να αποφεύγει τον συγχρωτισμό σε κλειστούς χώρους, φροντίζοντας με σχολαστικότητα την ατομική υγιεινή και την χρήση αντισηπτικών για τα χέρια, αλλά και μάσκες για το πρόσωπο όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους. Ο παγκόσμιος συναγερμός που έχει προκληθεί, επηρεάζει την ψυχολογία του κόσμου και όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής, επιβαρύνοντας, παράλληλα, το κλίμα στην οικονομία.

«Βρίσκομαι έξω από τη Φλωρεντία, στην πόλη Εμπολι. Στη δική μας περιοχή δεν υπάρχει μέχρι στιγμής πρόβλημα, είμαστε όμως όλοι σε επιφυλακή και ανήσυχοι γιατί στο Πράτο, κοντά στη Φλωρεντία υπάρχουν πάρα πολλοί Κινέζοι, οι οποίοι ταξίδεψαν στην Κίνα για να γιορτάσουν με τους συγγενείς τους τον καινούργιο χρόνο» είπε η κ. Τζιβέλι, για να προσθέσει ότι σε καμία περίπτωση δεν ωφελεί ο πανικός.

Περιγράφοντας την καθημερινότητα των κατοίκων, η διακεκριμένη Βολιώτισσα, ανέφερε ότι «ο κόσμος είναι πολύ μαζεμένος και αυτή την στιγμή κλείνουν σχολεία, πανεπιστήμια, θέατρα, σε περιοχές που βρίσκονται σε καραντίνα. Μπαρ κλείνουν από τις 12 μέχρι τις 6 το πρωί. Εχει διαταραχθεί η καθημερινότητα πολλών οικογενειών και κυρίως των μητέρων που εργάζονται και έχουν μικρά παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο».

Πρόβλημα στις εξαγωγές

Η νέα επιδημία που έχει προκαλέσει παγκόσμιο συναγερμό, «επελαύνει» στην Ιταλία, με τη Βολιώτισσα επιχειρηματία να υπογραμμίζει: «Χτύπησε το Μιλάνο που είναι η καρδιά για όλη την Ιταλία, χτύπησε και στο Τορίνο, προκαλώντας, παράλληλα, την ακύρωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι της Βενετίας. Το πλήγμα είναι τεράστιο για την πόλη, τις επιχειρήσεις, την τοπική οικονομία» υπογράμμισε.

Ξεδιπλώνοντας αθέατες πτυχές της κρίσης και των αλλεπάλληλων προβλημάτων που έχουν προκληθεί στην Ιταλία λόγω του κορονοϊού, η κ. Τζιβέλη επισημαίνει ότι: «Το χτύπημα αυτή την στιγμή είναι η Κίνα. Ο μεγαλύτερος πελάτης μου βρίσκεται στο Πεκίνο και δεν κατέστη δυνατόν να βγει από την Κίνα για να παρακολουθήσει τις επιδείξεις μόδας και είναι ο πρόεδρος των γουναράδων και πρόεδρος στην έκθεση του Πεκίνου», είπε.

Πρόεδρος των βιομηχάνων της μόδας της Φλωρεντίας και μέλος του συμβουλίου της Εθνικής Ενωσης Βιομηχάνων, η κορυφαία Βολιώτισσα επιχειρηματίας αναφέρει ότι διέκρινε πριν από καιρό τα σημάδια στον ορίζοντα, κάνοντας λόγο για «δραματική την κατάσταση στη γούνα».

Το αίσθημα της ανησυχίας κυριαρχεί παντού, με την ίδια να τονίζει ότι «δεν γνωρίζουμε ποια οικονομική πολιτική θα υιοθετήσει η Κίνα. Ηταν κλειστά τα εργοστάσια στην Κίνα και δημιουργείται πολύ μεγάλο πρόβλημα και στις εξαγωγές. Αναμφίβολα, κλονίστηκε όλος ο κόσμος της μόδας» είπε.

Κλείνοντας, η κ. Τζιβέλι υπογραμμίζει ότι το πρόβλημα που προκαλείται είναι πρωτίστως οικονομικό, ενώ σημειώνει παράλληλα ότι «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επικρατήσει πανικός», αλλά αντίθετα ψυχραιμία, για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου