ΤΟΠΙΚΑ

Τσικνοπέμπτη στη μονάδα Αλτσχάιμερ

τσικνοπέμπτη-στη-μονάδα-αλτσχάιμερ-190792

Το έμψυχο δυναμικό και οι ωφελούμενοι της δομής του Βόλου συμμετείχαν στο γιορτινό κλίμα

Γιορτινή εκδήλωση με ψητά και την παραδοσιακή θράκα στο επίκεντρο διοργάνωσε χθες η μονάδα Αλτσχάιμερ Βόλου, συμμετέχοντας στο κλίμα των ημερών, με μια ακόμη δράση εξωστρέφειας.

Το έμψυχο δυναμικό και οι ωφελούμενοι συμμετείχαν στη χθεσινή δράση, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό τους για την ψησταριά που άναψε στον πεζόδρομο της Τοπάλη, έξω από τη μονάδα, στο πλαίσιο του εθίμου που τηρείται κάθε χρόνο.

Η χθεσινή δράση ήταν ενταγμένη στις τριήμερες αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργάνωσε ή συμμετείχε η μονάδα, σε συνεργασία με άλλες δομές, συνδέοντας τη δεύτερη και την τρίτη ηλικία με επιτυχία.

Τα μέλη της μονάδας Αλτσχάιμερ Βόλου προχθές πραγματοποίησαν αντίστοιχη εκδήλωση με τη συμμετοχή των τροφίμων του Γηροκομείου, του χορευτικού τμήματος της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ και των «Ηλιοτρόπιων» και χθες ακολούθησε το παραδοσιακό τσίκνισμα στο πνεύμα της ημέρας.

Με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Μάγδα Σουσουρή, επιστημονικά υπεύθυνη της μονάδας Αλτσχάιμερ Βόλου, ανέφερε ότι όλες οι δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της επικοινωνίας που έχει αναπτυχθεί με την τοπική κοινωνία, την πόλη και τις δομές της, σε συνεργασία με άλλους φορείς.

Η χθεσινή πρωτοβουλία αποτέλεσε γιορτινό διάλειμμα στις καθημερινές δραστηριότητες της μονάδας, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το πρόγραμμα πρόληψης, ατομικών συνεδριών για ωφελούμενους, το πρόγραμμα «Αναγνωρίζω την πόλη μου» κ.ά.

Οπως ανέφερε, τέλος, η κ. Σουσουρή, βασικός στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και στο πλαίσιο αυτό θα επαναληφθεί η προβολή της ταινίας της Μαρίας Σβολιαντοπούλου με τίτλο «Για θύμισέ μου» εντός του Μαρτίου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου