ΤΟΠΙΚΑ

Αρτοπαρασκεύασμα για ρεκόρ Γκίνες από αρτοποιούς του Βόλου

αρτοπαρασκεύασμα-για-ρεκόρ-γκίνες-απ-200350

Παραδοσιακό πηλιορείτικο τυρόψωμο μήκους 1.250 μέτρων θα παρασκευαστεί στην παραλία του Βόλου

Φιλόδοξο εγχείρημα, με μεγάλο βαθμό δυσκολίας ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν οι αρτοποιοί της περιοχής, διεκδικώντας το ρεκόρ Γκίνες με το εντυπωσιακό τυρόψωμο που θα παρασκευάσουν. Ολα τα βλέμματα, και το πανελλήνιο ενδιαφέρον, στρέφονται στο παραδοσιακό πηλιορείτικο τυρόψωμο, μήκους 1.245 μέτρων που θα επιχειρήσουν να παρασκευάσουν τον Μάιο στην παραλία του Βόλου, διεκδικώντας παγκόσμια πρωτιά.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι αρτοποιοί της περιοχής σηκώνουν τα μανίκια και ανεβάζουν ψηλά τον πήχη της τόλμης, διεκδικώντας το παγκόσμιο ρεκόρ, που κατέχει μέχρι στιγμής η πόλη Βάργκος της Πορτογαλίας με ανάλογο παρασκεύασμα, μήκους 1.211,60 μέτρων.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον πρόεδρο του τοπικού Σωματείου αρτοποιών Κώστα Τσουράπα, εμπνευστή της προσπάθειας, που αγκαλιάζεται από τους αρτοποιούς, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και τοπικές επιχειρήσεις, με στόχο να αναδειχθεί το πνεύμα συνεργασίας και παράλληλα να προβληθούν οι ομορφιές της περιοχής.

Οπως ανέφερε ο πρόεδρος των αρτοποιών, έχουν προσκληθεί οι κριτές του Master Chef Λεωνίδας Κουτσόπουλος, Σωτήρης Κοντιζάς και Πάνος Ιωαννίδης, αλλά και διεθνή μέσα, που θα καλύψουν το τολμηρό εγχείρημα, ενώ τόνισε παράλληλα ότι έχει ξεκινήσει ήδη η προετοιμασία και οι επαφές με τοπικούς παραγωγούς, με την τελική πρόβα να τοποθετείται χρονικά μετά το Πάσχα.

Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, που αγκαλιάστηκε πανηγυρικά από τους αρτοποιούς είναι «να ευχαριστήσουμε τους Βολιώτες και τους κατοίκους της Μαγνησίας γενικότερα, διότι προτιμούν το αρτοποιείο της γειτονιάς και ταυτόχρονα, να προβάλουμε την περιοχή και τα τοπικά προϊόντα», είπε.

Το μεγαλύτερο, σε μήκος, παραδοσιακό πηλιορείτικο τυρόψωμο θα καλύψει μια μεγάλη ακτίνα «από την είσοδο του λιμανιού μέχρι το Ηρώο» όπως αναφέρει ο πρόεδρος, τονίζοντας ότι για να γίνει πράξη ο μεγάλος στόχος, απαιτείται 24ωρη συνεργασία 45 περίπου αρτοποιών. Ο πρόεδρος των αρτοποιών δεν αποκάλυψε τεχνικές λεπτομέρειες, σημείωσε, ωστόσο, ότι θα ψηθεί σε ειδικό φούρνο – μαμούθ, που θα βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο και θα έχουν την ευκαιρία να το γευτούν όσοι θα βρίσκονται στην παραλία του Βόλου, παρακολουθώντας την μεγάλη προσπάθεια.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της γιορτής ψωμιού, που φέτος αναβαθμίζεται, όπως υπογραμμίζει ο κ. Τσουράπας, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι το διήμερο 22 και 23 Μαΐου, θα πραγματοποιηθούν δράσεις ανοιχτές στο ευρύ κοινό.

Το παραδοσιακό τυρόψωμο… γίγας, που αναμένεται να κάνει τον γύρο του κόσμου, αποτελεί για τον πρόεδρο μια σημαντική πρωτοβουλία, που θα φέρει τον Βόλο και την ευρύτερη Μαγνησία, στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου