ΤΟΠΙΚΑ

Λάζαρος Γαϊτάνης: Παράθυρο ελπίδας η ποίηση

λάζαρος-γαϊτάνης-παράθυρο-ελπίδας-η-π-233196

Πλήθος κόσμου στη χθεσινή εκδήλωση – αφιέρωμα στο έμμετρο έργο του τέως προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου

Ποιητικός παλμός και συγκίνηση πλημμύρισαν χθες την αίθουσα εκδηλώσεων της Εξωραϊστικής Λέσχης Βόλου, με πλήθος κόσμου να δίνει το «παρών» στην εκδήλωση, που ξεδίπλωσε την ποιητική φλέβα του τέως προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου.

Σύσσωμος ο δικηγορικός κόσμος, η τοπική κοινωνία ευρύτερα, παρευρέθηκαν στη χθεσινή εκδήλωση, τιμώντας με την παρουσία τους τον Λάζαρο Γαϊτάνη, ο οποίος, πέρα από τη δυναμική του παρουσία ως νομικός, απέδειξε ότι είναι μαχητής της ζωής.

Ο νομικός με την καλλιτεχνική φλέβα υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει ποίηση στη νομική, υπάρχει ποίηση στους ανθρώπους», ξεδιπλώνοντας νοερές γέφυρες ανάμεσα στην τέχνη του λόγου και του έμμετρου λόγου. Παράλληλα υπογράμμισε ότι για τον ίδιο δεν είναι στόχος ζωής μόνο η επαγγελματική δραστηριότητα, αλλά κυρίως η ενασχόληση με δημιουργικές δράσεις, που γεμίζουν την ψυχή. Οπως αποκάλυψε, μάλιστα, η ποίηση αποδείχθηκε καταλυτική σε εξαιρετικά δύσκολες στιγμές, γεμίζοντας την ψυχή του με δύναμη και ελπίδα, ακόμη και στο κρεβάτι της χημειοθεραπείας.

Εχοντας εγκαταλείψει την ενεργό δράση ως δικηγόρος, δηλώνει «ενεργός πολίτης μέσα από την ποίηση», στέλνοντας σε κάθε κατεύθυνση μηνύματα ελπίδας.

Με ιδιαίτερα θερμό λόγια μίλησε για τον Λάζαρο Γαϊτάνη ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρήστος Στρατηγόπουλος, υπογραμμίζοντας το ήθος, τις αξίες που τον διακρίνουν, την επιστημονική του κατάρτιση και τη διάθεση για προσφορά και δράση.

Ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός» συνεργάστηκε με τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου για τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Στο πάνελ κάθισαν η νομικός και ποιήτρια Ελενα Ψαραλίδου – Φιλιππιτζή, η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Ματίνα Δολιανίτη – Μαρδέλη, ο Νίκος Βαραλής δημοσιογράφος, διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού της Μητρόπολης Δημητριάδος και μέλος του Δ.Σ. της «Μαγνήτων Κιβωτός» και η Βίκυ Καποτά, θεολόγος, παραγωγός λόγου, προϊσταμένη του ραδιοφωνικού σταθμού ΕΡΑ Βόλου. Η εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου, με τον γραμματέα της «Μαγνήτων Κιβωτός» Νίκο Τσούκα να επισημαίνει ότι είναι ιδιαίτερα τιμητική η συγκεκριμένη συνεργασία.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου