ΤΟΠΙΚΑ

Εύσημα κοινωνικής προσφοράς στην Ελένη Παπαθανασίου

εύσημα-κοινωνικής-προσφοράς-στην-ελέ-234112

Της απονεμήθηκε τιμητική διάκριση από το ίδρυμα Βότση για το φωτορεπορτάζ «Βόλος, η πόλη μου», που στήριξε το ΕΕΕΕΚ Βόλου

Τα εύσημα του ιδρύματος Μπότση έλαβε η Ελένη Παπαθανασίου, στη διάρκεια της προχθεσινής απονομής των δημοσιογραφικών βραβείων Μπότση, που πραγματοποιήθηκε στο μέγαρο Σαρόγλου στην Αθήνα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Η Βολιώτισσα δημοσιογράφος έλαβε τιμητική διάκριση για το φωτορεπορτάζ «Βόλος, η πόλη μου», που συνέβαλε αποφασιστικά στην επίτευξη στόχου ζωής για το ΕΕΕΕΚ Βόλου, την απόκτηση ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου για τη μετακίνηση των μαθητών.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το βραβείο, που απένειμε στην Ελένη Παπαθανασίου ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, αποτέλεσε το επιστέγασμα σημαντικής κοινωνικής πρωτοβουλίας, συνώνυμη της έκθεσης φωτογραφίας που διοργανώθηκε για τη στήριξη των στόχων του ΕΕΕΕΚ Βόλου.

Με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η Ελένη Παπαθανασίου υπογράμμισε κατ’ αρχάς ότι ήταν συλλογική η προσπάθεια ενίσχυσης του ΕΕΕΕΚ Βόλου και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ιδρυμα και το Επικουρικό Ταμείο της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, τους γονείς των παιδιών με αναπηρίες, το έμψυχο δυναμικό του σχολείου και άλλους φορείς.

Το βραβείο αποτέλεσε «ευχάριστη έκπληξη» για την ίδια και το δέχτηκε με έντονη συγκίνηση, υπογραμμίζοντας ότι «δεν το είχα ονειρευτεί ποτέ, γιατί ό,τι έκανα, το έκανα με την καρδιά μου, χωρίς να προσβλέπω σε διάκριση».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «είναι το μεγαλύτερο βραβείο για έναν δημοσιογράφο», για να προσθέσει ότι «νιώθω αναμφίβολα ικανοποίηση και παράλληλα μου δίνει ώθηση για να συνεχίσω την προσπάθεια». Η κοινωνική προσφορά κατέχει πρωτεύοντα ρόλο στην καθημερινότητά της, με την ίδια να τονίζει ότι «πρέπει να προσπαθούμε να βοηθούμε το κοινωνικό σύνολο, γιατί θεωρώ ότι ως δημοσιογράφοι δεν είμαστε μόνο κοινωνοί της είδησης, έχουμε και κοινωνικό πρόσωπο και όποτε μας δίνεται η ευκαιρία, πρέπει να το αξιοποιούμε».

Η έκθεση φωτογραφίας, που συνέβαλε αποφασιστικά στη στήριξη του ΕΕΕΕΚ Βόλου, είναι για την ίδια «το καλύτερο φωτορεπορτάζ της ζωής μου, γιατί γράφτηκε με τη γραφίδα της ψυχής, βουτηγμένη στο μελάνι της αγάπης και της αλληλεγγύης για τον άνθρωπο», είπε.

Πέρα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που απένειμε τα έξι πρώτα βραβεία, τα υπόλοιπα απένειμαν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, υπουργοί, βουλευτές, οι πρώην πρόεδροι της Βουλής Νίκος Βούτσης και Απόστολος Κακλαμάνης. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης εκπρόσωποι του δικαστικού σώματος, των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων, ο πρόεδρος της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας Δημήτρης Χορταργιάς και πολλά μέλη του δημοσιογραφικού κόσμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου