ΤΟΠΙΚΑ

Συμμετείχαν στην εθελοντική αιμοδοσία

συμμετείχαν-στην-εθελοντική-αιμοδοσ-235322

Εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα προσφοράς

Δεκάδες εθελοντές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα εθελοντικής αιμοδοσίας που απηύθυναν χθες από κοινού οι σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας «Αλληλεγγύη» και εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, δίνοντας το σήμα εκκίνησης για την καινούργια χρονιά.

Συνολικά 18 εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας, αλλά και αρκετοί υπέρμαχοι του εθελοντισμού προσέφεραν αίμα, για να βοηθηθούν όσοι το έχουν ανάγκη. Η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου στάθμευσε χθες το πρωί στο προαύλιο του Διοικητηρίου, με τους εθελοντές αιμοδότες να προσέρχονται, για να προσφέρουν το μεγάλο δώρο ζωής.

Οπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας, Πέτρος Σκάμπουρας, «είναι ικανοποιητική η συμμετοχή των συναδέλφων και όσων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Η μονάδα κινητής αιμοδοσίας βρίσκεται δύο φορές τον χρόνο στο προαύλιο της Περιφερειακής Ενότητας. Τον Ιούνιο στο πλαίσιο της παγκόσμιας μέρας εθελοντικής αιμοδοσίας και τον Ιανουάριο με πολλούς συναδέλφους να προσφέρουν αίμα και τη μέρα του εθελοντή αιμοδότη».

Η τράπεζα αίματος που έχει δημιουργηθεί αποδεικνύεται σωτήρια σε πολλές περιπτώσεις, με τον πρόεδρο να υπογραμμίζει ότι «στόχος μας είναι να καλύπτουμε όσο γίνεται περισσότερο τους συναδέλφους σε θέματα αναγκών αιμοδοσίας, αλλά και τις οικογένειές τους».

Η συνεργασία των δύο συλλόγων μετρά τέσσερα χρόνια και κοινός στόχος είναι να συνεχιστούν οι προσπάθειες για τη συγκέντρωση ικανής ποσότητας αίματος, που αποτελεί δώρο ζωής για όσους το χρειάζονται.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου