ΤΟΠΙΚΑ

Με το βλέμμα στις χειμερινές εκπτώσεις οι έμποροι του Βόλου

με-το-βλέμμα-στις-χειμερινές-εκπτώσει-249007

Ανοίγουν αυλαία 13 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι 5 Μαρτίου στην τοπική αγορά

Με το βλέμμα στις χειμερινές εκπτώσεις οι έμποροι της Μαγνησίας, εναποθέτουν τις ελπίδες για τόνωση του τζίρου στο συγκεκριμένο διάστημα, μετά την κίνηση της γιορταστικής περιόδου, που χαρακτηρίζεται κατώτερη των προσδοκιών τους. Η αυλαία των χειμερινών εκπτώσεων ανοίγει στις 13 Ιανουαρίου, με τον κύκλο να ολοκληρώνεται στις 5 Μαρτίου, στην τοπική αγορά.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στη διάρκεια της χειμερινής εκπτωτικής περιόδου, η πρώτη θεσμοθετημένη Κυριακή του χρόνου, κατά την οποία επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων, είναι η 19η Ιανουαρίου, με το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας να ανακοινώνεται προσεχώς από τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου – Νέας Ιωνίας.

Οι προσδοκίες των εμπόρων εναποτίθενται στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, με τον πρόεδρο του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «ελπίζουμε σε τόνωση της κίνησης, μετά την εικόνα της γιορταστικής περιόδου, που δεν ήταν η αναμενόμενη».

Μεταφέροντας τη φωνή του εμπορικού κόσμου, ο κ. Οντόπουλος τόνισε ότι «επικρατεί έντονος προβληματισμός», ενώ χαρακτηρίζει «πολύ δύσκολη» την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. «Εκτός από τον πολύ χαμηλό τζίρο, μας έμεινε ο προβληματισμός για το τι μέλλει γενέσθαι, γιατί είναι πρωτοφανή αυτά τα οποία βιώσαμε στην περίοδο των γιορτών, ως προς τον τζίρο, τις εισπράξεις και γενικότερα την κίνηση στα εμπορικά καταστήματα. Κατά συνέπεια, ελπίζουμε σε ένα καλύτερο 2020, καθώς το 2019 ήταν πάρα πολύ άσχημο» είπε.

Το πλήθος του κόσμου που κατέκλυσε την αγορά, τους κεντρικούς και τους παράπλευρους δρόμους, ήταν εκ διαμέτρου αντίθετο σε σύγκριση με τους τζίρους που καταγράφηκαν, σύμφωνα με την άποψη που διατυπώνει ο πρόεδρος, εμμένοντας στη θέση που διατυπώνεται από μεγάλη μερίδα των εμπόρων και αφορά στους μειωμένους τζίρους.

«Δεν μπορούμε να υπολογίσουμε ακόμη σε τι ποσοστά κινήθηκε η πτώση τζίρου, αλλά θα έχουμε πλήρη στοιχεία και ακριβή εικόνα μετά τη διενέργεια της έρευνας που πρόκειται να διεξάγουμε, διανέμοντας ερωτηματολόγιο στους συναδέλφους μας», υπογράμμισε.

Κατά γενική ομολογία, πάντως, ο εμπορικός αντίκτυπος της πανίσχυρης, όπως αποδείχθηκε, Black Friday, οι 120 δόσεις που καθορίστηκαν από τον Σεπτέμβριο, δημιουργώντας ένα επιπλέον έξοδο σε κάθε νοικοκυριό και άλλοι παράγοντες, συνέθεσαν αρνητικό πλαίσιο για την τοπική αγορά. Οι έμποροι, πάντως, προσβλέπουν στην εκπτωτική περίοδο, εναποθέτοντας τις ελπίδες τους για τόνωση του τζίρου στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου