ΤΟΠΙΚΑ

Τιμούν τον Χαράλαμπο Τσιμά

τιμούν-τον-χαράλαμπο-τσιμά-249258

Ο μεγάλος ευεργέτης της πόλης είναι το τιμώμενο πρόσωπο στην κοπή της πίτας του Συλλόγου Πολυτέκνων

Τον μεγάλο ευεργέτη της πόλης, Χαράλαμπο Τσιμά, τιμά ο Σύλλογος Πολυτέκνων Μαγνησίας, στο πλαίσιο της κοπής της πίτας, που διοργανώνεται μεθαύριο Δευτέρα 6 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Ξενία Βόλου. Η κοπή πίτας του Συλλόγου Πολυτέκνων θα πραγματοποιηθεί με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η απόδοση τιμής στον Χαρ. Τσιμά αποτελεί έκφραση ευγνωμοσύνης για τη γενναιόδωρη προσφορά του στον Σύλλογο, σε ορφανά παιδιά και σε οικογένειες που βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση.

Οπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος του Συλλόγου Τάνια Πράπα «ο κ. Τσιμάς βοηθά πολλά χρόνια τον Σύλλογο και τις πολύτεκνες οικογένειες, πάντα μας έχει στη σκέψη του και ενδιαφέρεται για τις ανάγκες που υπάρχουν».

Πολύπλευρη είναι η προσφορά του Χαράλαμπου Τσιμά στην πολύτεκνη οικογένεια, σε ορφανά παιδιά, σε άπορους φοιτητές και σε πολλές ακόμη περιπτώσεις, που χρήζουν άμεσης βοήθειας. Είναι γνωστός, άλλωστε, για τις κοινωνικές του ευαισθησίες και την καλοσύνη με την οποία αντιμετωπίζει τους πάντες και κυρίως τον συνάνθρωπο.

«Ακόμη και στο διάστημα που βρισκόταν στο εξωτερικό, δεν λησμονούσε ποτέ τις πολύτεκνες οικογένειες και πάντα επικοινωνούσε μαζί μας, ρωτώντας με ενδιαφέρον ποιοι έχουν ανάγκη, για να τους βοηθήσει» είπε η πρόεδρος των πολυτέκνων, η οποία χαρακτήρισε «φύλακα άγγελο για πολλές άπορες οικογένειες» τον κ. Τσιμά.

«Εφτασαν η κατάλληλη στιγμή και η συγκυρία να απονείμουμε την τιμητική διάκριση στον κ. Τσιμά και να τον ανακηρύξουμε επίτιμο μέλος του Συλλόγου. Είναι ένα ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης, αλλά με πολλή αγάπη» είπε.

Η απόδοση τιμής στο πρόσωπο του μεγάλου ευεργέτη της πόλης είναι μια συμβολική κίνηση ευχαριστιών και ευγνωμοσύνης. «Θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας, όχι μόνο ως διοικητικό συμβούλιο, αλλά και εκ μέρους όλων των πολυτέκνων οικογενειών, γιατί μας σκέφτεται, φροντίζει και μεριμνά, σαν φύλακας άγγελος των πολυτέκνων, δεν τους ξεχνά και έτσι βρίσκουμε μια πόρτα ανοιχτή στην καρδιά του» υπογράμμισε η πρόεδρος.

Στο μεταξύ, πολλά είναι τα θέματα που ζητούν διευθέτηση, με την πρόεδρο των πολυτέκνων να απαριθμεί στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τα βασικά αιτήματα που απασχολούν τις πολύτεκνες οικογένειες. Θετικό βήμα χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να στηρίξει με ειδικό επίδομα την οικογένεια και τους γονείς που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδιά, ζητώντας ,παράλληλα, μέτρα προστασίας και στήριξης της οικογένειας και κυρίως εργασία για τους γονείς, προκειμένου να καταφέρουν να κάνουν τον μεγάλο στόχο πραγματικότητα.

Μεταξύ άλλων προτείνει τη θέσπιση κρατικού φορέα, αρμόδιου για το δημογραφικό και τον πληθυσμό, ενώ τονίζει ότι πρέπει να αναστραφεί το αρνητικό πρόσημο των γεννήσεων στην Ελλάδα, που λαμβάνει πλέον ανησυχητικές διαστάσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου