ΤΟΠΙΚΑ

Πολυδιάστατος ο ρόλος των ένστολων –Κοινωνική προσφορά και διαρκής ετοιμότητα

πολυδιάστατος-ο-ρόλος-των-ένστολων-κ-295378

Με λαμπρότητα τιμήθηκε χθες ο εορτασμός των ενόπλων δυνάμεων στον Βόλο – Δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο

Ο σημαντικός και πολυδιάστατος ρόλος των ενόπλων δυνάμεων, σε καιρό ειρήνης ή πολέμου, η μεγάλη κοινωνική προσφορά και η διαρκής ετοιμότητα υπογραμμίστηκαν με αφορμή τη χθεσινή ημέρα γιορτής για τις ένοπλες δυνάμεις. Η ημέρα των ενόπλων δυνάμεων, ταυτόσημη με την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, τιμήθηκε με τη δέουσα επισημότητα στον Βόλο, παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών, αυτοδιοικητικών αρχών, των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, εν ενεργεία και αποστράτων, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της ημέρας των ενόπλων δυνάμεων περιελάμβανε δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος και στη συνέχεια ομιλία της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέας Κολυνδρίνη, η οποία αναφέρθηκε στην προσφορά των ενόπλων δυνάμεων και τον πατριωτισμό που «υπήρξε ο ηθικός πνεύμονας των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδος επί 18 δεκαετίες ήδη».

Στη διάρκεια της ομιλίας της η αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι: «Η ημέρα των ενόπλων δυνάμεων είναι εορτή και πανήγυρη όλου του έθνους, το οποίο αποτίνει φόρο τιμής στα εκλεκτά του τέκνα που επωμίζονται εκούσια την υψηλή αποστολή να προασπίζουν την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας από κάθε απειλή και να διασφαλίζουν την ελευθερία της. Οι ένοπλες δυνάμεις μας αποτελούν τον φρουρό και τη φυσική αριστοκρατία του έθνους μας που αντικατοπτρίζει την ορθή εικόνα της πατρίδος μας».

Παράλληλα ανέλυσε τις προκλήσεις και τα νέα δεδομένα που προκύπτουν στο σύγχρονο διεθνές περιβάλλον, κάνοντας λόγο για «νέου τύπου ασύμμετρες απειλές, που έχουν κάνει την εμφάνισή τους και απειλούν να εξαλείψουν την ιστορική μας μνήμη και την ελληνορθόδοξη κληρονομιά μας», ενώ σημείωσε ότι «οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας μπορούν να εγγυηθούν την προάσπιση των συμφερόντων του λαού».

Αναλύοντας την πολυδιάστατη κοινωνική προσφορά των ένοπλων δυνάμεων, η κ. Κολυνδρίνη επισήμανε ότι «συνδράμουν τους αρμόδιους φορείς στο έργο της δασοπυρόσβεσης, των αεροδιακομιδών και του προσφυγικού χειμώνα – καλοκαίρι, ασχέτως καιρού, οπουδήποτε, οποτεδήποτε». Στο πεδίο της κοινωνικής προσφοράς καταγράφονται επίσης υγειονομικές υπηρεσίες, εκπαιδευτικές, μορφωτικές, πολιτιστικές και άλλες δράσεις που προσφέρουν χέρι βοήθειας στους πολίτες σε απομακρυσμένες ακριτικές περιοχές της χώρας.

Για την παρουσία και προσφορά των ενόπλων δυνάμεων σε καιρούς ειρήνης ή πολέμου, σε κάθε θεομηνία, για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών μαζί με τους συναρμόδιους φορείς, μίλησε η αντιπεριφερειάρχης, υπογραμμίζοντας ότι αναγνωρίζεται από την πολιτεία και κυρίως από τον λαό.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε με έμφαση στη μέρα που το έθνος τιμά τους ήρωες και υπερασπιστές του, στις ένοπλες δυνάμεις, που «στέκουν μέρα και νύχτα ακοίμητοι φρουροί των συνόρων, σε ξηρά, αέρα και θάλασσα, προκειμένου να υπάρχουν ευημερία, ασφάλεια, ειρήνη και δημοκρατία», είπε.

Η χθεσινή ημέρα των ενόπλων δυνάμεων πλαισιώθηκε από την καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, με τους εκπροσώπους των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών να αποδίδουν τη δέουσα τιμή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου