ΤΟΠΙΚΑ

Σε αναμονή της Black Friday η αγορά του Βόλου

σε-αναμονή-της-black-friday-η-αγορά-του-βόλου-307968

Στην 29η Νοεμβρίου προσβλέπουν οι έμποροι, μετά τη μειωμένη κίνηση των δεκαήμερων εκπτώσεων, που ξεπέρασε το 20%

Περιμένουν την Black Friday οι έμποροι για να δουν… άσπρη μέρα στην εκπνοή του μήνα, μετά την πτωτική πορεία που σημείωσε η κίνηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων, με τη μείωση να ξεπερνά το 20% στα είδη ένδυσης. Η κίνηση του δεκαημέρου δεν είχε τη δυναμική που περίμενε ο εμπορικός κόσμος της περιοχής, με την αναμονή της καταιγιστικής Black Friday, που θα δώσει ανάσα στην αγορά την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου και των γιορτών που έρχονται, να θεωρούνται μονόδρομος.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Μετά την αρνητική εικόνα του δεκαημέρου που προηγήθηκε, αναμένεται να είναι καθολική η συμμετοχή των εμπόρων στον ξενόφερτο θεσμό που ανεβάζει κατακόρυφα την καταναλωτική διάθεση και τονώνει τους τζίρους των εμπορικών επιχειρήσεων.

Η τοπική αγορά βρίσκεται ήδη σε φάση προετοιμασίας μετά την παρέλευση των δεκαήμερων εκπτώσεων, με τους εμπόρους να ετοιμάζουν εκπλήξεις για τους καταναλωτές και δελεαστικές προτάσεις αγοράς, που δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο.

«Είναι ένας θεσμός ξενόφερτος που ξεκίνησαν τα πολυκαταστήματα και στο πλαίσιο του ανταγωνισμού συμμετέχουν και οι μικρές επιχειρήσεις για να είναι ανταγωνιστικές. Ελπίζουμε γενικότερα να μην επαναληφθεί το σκηνικό του παρελθόντος, που είχαμε Black Friday όλη την εβδομάδα, γιατί κάτι τέτοιο θα επηρεάσει και πάλι αρνητικά τον τζίρο των Χριστουγέννων» δήλωσε στον ΤΑΧΥΧΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας Απόστολος Οντόπουλος.

Παρά το γεγονός ότι η Black Friday έχει προγραμματιστεί στο τέλος του μήνα, είναι έκδηλη η αδημονία εμπόρων και καταναλωτών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική αγορά και τα δεκάδες καταστήματα που βιώνουν πληθώρα προβλημάτων.

Οι προσδοκίες των επαγγελματιών για ρεφάρισμα στρέφονται, όπως είναι φυσικό, στη συγκεκριμένη μέρα, με δεδομένο το πλήθος του κόσμου που επισκέπτεται τα τοπικά καταστήματα, αναζητώντας συμφέρουσες αγορές εποχιακών ειδών. «Οι προσδοκίες μας είναι να πάμε καλά, γιατί το δεκαήμερο των ενδιάμεσων εκπτώσεων δεν έκλεισε όπως θα θέλαμε και περιμένουμε μέσω της συγκεκριμένης προωθητικής ενέργειας να ξεστοκάρουν οι συνάδελφοι με καλύτερες τιμές και προσφορές» είπε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου