ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ανοίγει δίαυλος με Ισραήλ

ανοίγει-δίαυλος-με-ισραήλ-311747

Σε καλό δρόμο οι προσπάθειες για να επανέλθει η απευθείας σύνδεση με Τελ Αβίβ

Θετικά εξελίσσονται οι προσπάθειες για διατήρηση της τουριστικής δύναμης της Σκιάθου, με επίκεντρο τις αεροπορικές αφίξεις από διάφορες χώρες του εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ.

Στο μεταξύ, τα μηνύματα από την αγγλική αγορά είναι εξόχως θετικά, μετά τις επαφές που πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι του νησιού στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης World Travel Market του Λονδίνου, με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Αλέκο Ευσταθίου, να δηλώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ικανοποιημένος από τις επαφές που πραγματοποιήθηκαν.

Παράλληλα δηλώνει αισιόδοξος για την προοπτική επανόδου της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης του αεροδρόμιου της Σκιάθου με το Ισραήλ, ενώ επισημαίνει ότι καταβάλλονται προσπάθειες προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση. Στόχος είναι να εδραιωθεί η πτήση από Τελ Αβίβ που θα συνδέσει το νησί του Παπαδιαμάντη και τις Βόρειες Σποράδες κατ’ επέκταση, με μια μεγάλη τουριστική αγορά.

Ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ σχετικά με τη βρετανική αεροπορική εταιρεία Easy Jet ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Σκιάθου και τουριστικός πράκτορας υπογράμμισε ότι γίνονται προσπάθειες για έναρξη πτήσεων το 2021, με τον ίδιο να επαναλαμβάνει με νόημα «είμαστε σε καλό δρόμο».

Το κενό από την πτώχευση της Thomas Cook δείχνει να καλύπτεται, με τον κ. Ευσταθίου να εκτιμά ότι θα διατηρηθούν στα συνήθη επίπεδα και τη φετινή σεζόν οι πτήσεις, χωρίς αρνητικές αποκλίσεις, σύμφωνα πάντα με τα ευοίωνα δεδομένα που υπάρχουν.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η προσπάθεια προσέγγισης και άλλων αγορών, πάντα με γνώμονα την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος. Κλείνοντας, ο κ. Ευσταθίου δεν παραλείπει να αναφερθεί στην πτήση από Παρίσι που ανοίγει μετά από ενέργειες του δημάρχου Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα, ενώ τον επόμενο μήνα προγραμματίζεται παρουσίαση του νησιού στο Τορίνο, με την συμμετοχή των τοπικών δυνάμεων.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου