Δομή που χρειάζεται στήριξη το «Δος ημίν», λόγω μείωσης των εισφορών

δομή-που-χρειάζεται-στήριξη-το-δος-ημ-312575

Σε οριακό σημείο βρίσκεται η λειτουργία του «Δος ημίν», εξαιτίας της δραματικής μείωσης χρηματικών εισφορών, της δομής που συμπλήρωσε δύο δεκαετίες ζωής καθημερινής προσφοράς και σήμερα από την αίθουσα του Αγίου Νικολάου προσφέρει ζεστό φαγητό σε 220 άτομα επί 365 τον χρόνο.

«Πάντα κινούμαστε οριακά, γιατί είναι δεδομένες οι αυξημένες ανάγκες και το γεγονός ότι προστίθενται καινούργιες ανάγκες είναι καθοριστικό στη μείωση των χρηματικών εισφορών που παρατηρείται» υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο προϊστάμενος του μητροπολιτικού ναού του Βόλου π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου.

«Το μόνιμο πρόβλημά μας είναι οι αποθήκες που διαρκώς αδειάζουν και με μεγάλη δυσκολία αναπληρώνεται το κενό. Το βασικό πρόβλημα, ωστόσο, είναι η δραματική μείωση των χρηματικών εισφορών, που έχουν περιοριστεί κατά το ήμισυ σε σύγκριση με πέρυσι», πρόσθεσε. Η φιλανθρωπική δομή της τοπικής Εκκλησίας που δημιουργήθηκε «από τον λαό για τον λαό» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο π. Χαρίλαος, έχει ανάγκη τη στήριξη του κόσμου, για να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία της, προσφέροντας καθημερινά ζεστό φαγητό σε όσους στερούνται ακόμη και τα στοιχειώδη.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου