ΤΟΠΙΚΑ

Διαδικτυακή σύνδεση 1.300 επιχειρήσεων

διαδικτυακή-σύνδεση-1-300-επιχειρήσεων-313639

Στόχος η προώθηση της μεταποίησης στον πρωτογενή τομέα και η αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων κτιρίων στη βιομηχανική

Δυναμική πρωτοβουλία για την ενίσχυση του επιχειρείν και παράλληλα της τυποποίησης και πιστοποίησης των προϊόντων της περιοχής αναλαμβάνει η ΟΕΒΕΜ, δίνοντας προτεραιότητα στη δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας, συμβάλλοντας στην επικοινωνία και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων. Η παραπάνω πρωτοβουλία, που αποτελεί την επωδό του διήμερου συνεδρίου το οποίο πραγματοποιήθηκε στον Βόλο, πλαισιώνεται από την πρόταση της αξιοποίησης εγκαταλελειμμένων κτιρίων της βιομηχανικής περιοχής.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Προτεραιότητα αποτελεί για την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας η δικτυακή σύνδεση και επικοινωνία των 1.300 επιχειρήσεων της περιοχής που ασχολούνται με τη μεταποίηση και το πεδίο των υπηρεσιών, η ένταξη, παράλληλα, του πρωτογενούς τομέα, αλλά και η σύνδεση, ευρύτερα, όλων των επιχειρήσεων της Κεντρικής Ελλάδας.

Η απόφαση για την δημιουργία της ψηφιακής πλατφόρμας ελήφθη στη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε με τη σύμπραξη άλλων Ομοσπονδιών, με τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΜ Τρύφωνα Πλαστάρα να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «στην πλατφόρμα θα εντάξουμε όλες τις επιχειρήσεις της περιοχής, ανά κατηγορία και είδος. Στο μεταξύ, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και από Ομοσπονδίες άλλων περιοχών για το πώς θα στήσουμε την πλατφόρμα» είπε.

Πάγια θέση του προέδρου είναι ότι τα προϊόντα της περιοχής δεν πρέπει να προωθούνται χύμα στο εξωτερικό, αλλά να τυποποιούνται και να πιστοποιούνται, προκειμένου να αποκομίζουν τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη η περιοχή και ο κλάδος του επιχειρείν και να μη φτάνουν τελικά τα προϊόντα στα ράφια με διπλάσιες τιμές.

«Σε αυτή την πλατφόρμα θα εντάξουμε επίσης νομικές και οικονομικές συμβουλές προς τα μέλη και νομίζω ότι μέσα από μια πανελλαδική δικτύωση θα γίνουν γνωστές αρκετές επιχειρήσεις της περιοχής μας και θα βρουν ενδεχομένως αρκετές νέες αγορές ακόμη και στη χώρα μας» είπε.

Στόχος της ΟΕΒΕΜ είναι «να δώσουμε δουλειά στις τοπικές επιχειρήσεις, να προωθήσουμε επιχειρήσεις μέσα από συνεργασίες. Ισως στο αμέσως επόμενο διάστημα δούμε και πολλούς ιδιοκτήτες κάτω από την ίδια στέγη, προκειμένου να μειωθεί το κόστος ενέργειας και όλα τα λοιπά κόστη, μισθοδοσίες, τα οποία βαρύνουν τους εργοδότες. Με άλλα λόγια, προσπαθούμε να βρούμε διεξόδους και αναπτυξιακές κατευθύνσεις» σημείωσε ο πρόεδρος.

Τυποποίηση και πιστοποίηση προϊόντων

Βασικός στόχος της ΟΕΒΕΜ είναι να δοθεί προστιθέμενη αξία στα προϊόντα της Μαγνησίας, με τον πρόεδρο να επισημαίνει ότι «θα προσπαθήσουμε να βρούμε τις κατάλληλες δομές, προκειμένου να τυποποιούνται εδώ τα προϊόντα της περιοχής».

Στο σημείο αυτό επανέλαβε ότι «υπάρχουν δεκάδες αναξιοποίητες και εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις στη βιομηχανική περιοχή, άλλες σε κακή κατάσταση και άλλες σε ικανοποιητική. Η πρότασή μας είναι να ξαναζωντανέψουν αυτά τα ακίνητα, με επιχειρήσεις της παραγωγής, που θα υπεισέρχεται το σκέλος της μεταποίησης».

Ενδιαφέρον από το εξωτερικό

Ενδιαφέρον εκδηλώνεται για τα προϊόντα της Μαγνησίας εντός, αλλά και εκτός Ελλάδος, από Ιταλία και Ισπανία μέχρι Καναδά. Το ενδιαφέρον εκδηλώνεται για τα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα, λάδι, ελιές, κρασί, φέτα και άλλα, τα οποία θα προωθηθούν πιο δυναμικά στις αγορές μέσω της διαδικασίας τυποποίησης και πιστοποίησης.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί αναμένεται να λειτουργήσει ενισχυτικά σε σχέση με τα προαναφερθέντα και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, αλλά και με Πανεπιστήμια, με το μεγάλο εγχείρημα να παίρνει «σάρκα και οστά» από τις αρχές της νέας χρονιάς. «Πλέον οι βλέψεις μας είναι στις επιχειρήσεις της Κεντρικής Ελλάδος, προκειμένου να δοθούν κίνητρα στο επιχειρείν και αυτό είναι, άλλωστε, το μήνυμα του διήμερου συνεδρίου της ΟΕΒΕΜ, δικτύωση, εξωστρέφεια και συνέργεια» είπε ο κ. Πλαστάρας, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι εκδηλώνεται ενδιαφέρον από όλη την Ελλάδα για τη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου