ΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλη κίνηση, μικρό καλάθι στα εμπορικά

μεγάλη-κίνηση-μικρό-καλάθι-στα-εμπορι-314714

Μειωμένο κατά 20% σε σχέση με πέρυσι το αγοραστικό ενδιαφέρον την Κυριακή

Εντονος προβληματισμός επικρατεί στην τοπική αγορά λόγω της προχθεσινής εκπτωτικής κίνησης, που υπολογίζεται ότι παρουσίασε απόκλιση της τάξης του 20% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας Απόστολου Οντόπουλου, αρκετός κόσμος κινήθηκε στο κέντρο την Κυριακή, με σημείο αιχμής τον πεζόδρομο της Ερμού, αλλά οι αγορές που πραγματοποίησαν οι καταναλωτές ήταν σαφώς μειωμένες σε αντιστοιχία με τα περσινά δεδομένα.

«Μέχρι στιγμής το δεκαήμερο δεν δείχνει να είναι ενισχυμένο σε σχέση με την υπόλοιπη περίοδο, δεν έχει δώσει κάτι ιδιαίτερο και επιβεβαιώνεται η θέση μας ότι δεν μπορούν να προσδώσουν κάτι στην τόνωση του τζίρου τα συγκεκριμένα δεκαήμερα» είπε.

Οι αγορές που πραγματοποιήθηκαν κατά την προχθεσινή μέρα ήταν σαφώς μειωμένες σε σύγκριση με τον όγκο των διερχόμενων στον πεζόδρομο της Ερμού, με τον πρόεδρο των εμπόρων να υπογραμμίζει ότι τις επόμενες μέρες αναμένεται να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, καθώς στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου υπήρχαν αρκετοί επισκέπτες στη Μαγνησία.

Η εικόνα που παρουσιάζουν μέχρι στιγμής οι ενδιάμεσες εκπτώσεις παραπέμπει σε μειωμένη κίνηση, τουλάχιστον στην εκκίνηση του δεκαημέρου, με τον κ. Οντόπουλο να επισημαίνει ότι «το φαινόμενο είναι πανελλαδικό, δεν εντοπίζεται μόνο στην αγορά του Βόλου και η απώλεια τζίρου είναι γενικό φαινόμενο» υπογράμμισε. Παρ’ όλα ταύτα, δεν λείπουν οι προσδοκίες για τόνωση της κίνησης στην πορεία των ημερών και αύξηση στους τζίρους των καταστημάτων.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου