ΤΟΠΙΚΑ

Γαστρονομική διάκριση στο Μαϊάμι για τον Βολιώτη σεφ

γαστρονομική-διάκριση-στο-μαϊάμι-για-319090

Ο Τιμολέων Διαμαντής βίωσε μία ακόμη σπουδαία εμπειρία στη μαγειρική του καριέρα

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ταξίδεψε ο βραβευμένος Βολιώτης master chef Τιμολέων Διαμαντής, προκειμένου να συμμετέχει μαζί με τον διάσημο Ελληνα σεφ Δημήτρη Πυλιώτη στον μεγάλο μαγειρικό διαγωνισμό South Beach Seafood Festival εντυπωσιάζοντας το κοινό με το πιάτο που παρασκεύασαν. Οι δυο σεφ κέρδισαν τις εντυπώσεις αλλά και ζηλευτή πρωτιά στην κατηγορία της γαρίδας, σηκώνοντας με χαμόγελο το τρόπαιο του νικητή.

Οι δύο σεφ παρουσίασαν ένα εξαιρετικό πιάτο με μεσογειακά χαρακτηριστικά και ευφάνταστη εικόνα, με βρώσιμο αβγό και γαρίδες, κερδίζονταν τη μεγάλη γαστρονομική αναμέτρηση. Οι διαγωνιζόμενοι συμμετείχαν σε διάφορες κατηγορίες και οι δύο σεφ ένωσαν το μαγειρικό τους ταλέντο, καταπλήσσοντας τα πλήθη.

Ο καταξιωμένος σεφ Δημήτρης Πυλιώτης, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης ενός από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια στο Μαϊάμι, συμμετείχε στο South Beach Seafood Festival, ένα από τα μεγαλύτερα γαστρονομικά φεστιβάλ της Αμερικής, όπου έχουν τον κύριο λόγο τα θαλασσινά, απευθύνοντας κάλεσμα στον ταλαντούχο Βολιώτη σεφ Τιμολέοντα Διαμαντή να συμμετάσχει τον μεγάλο τελικό και να παρασκευάσουν από κοινού το πιάτο που ονομάστηκε Ocean egg και κέρδισε την πρώτη θέση.

Ο Τιμολέων Διαμαντής, ο οποίος ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο facebook στιγμιότυπα από το συγκεκριμένο φεστιβάλ, μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την σπουδαία εμπειρία που βίωσε, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αισθάνθηκα πάρα πολύ όμορφα γιατί υπάρχει αναγνώριση στο εξωτερικό. Μου δόθηκε η ευκαιρία να δείξω την δουλειά μου στο εξωτερικό και στο πλαίσιο ενός διαγωνισμού που συγκέντρωσε χιλιάδες κόσμο. Περισσότερα από 15.000 άτομα πέρασαν και μας είδαν» είπε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός, που αποτέλεσε σημαντική στιγμή και πλαισιώθηκε από έντονα συναισθήματα, αποτυπώθηκε από το Travel Channel, ενώ αφιέρωμα στους δύο σεφ αναρτήθηκε στο διαδικτυακό Miami Times, που αναφέρεται στο φαγητό και το Lifestyle της περιοχής.

Το μεγαλύτερο γαστρονομικό φεστιβάλ της Αμερικής συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, με πολλούς ομογενείς να εμψυχώνουν τους συμμετέχοντες, κρατώντας την ελληνική σημαία.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου