ΤΟΠΙΚΑ

Εντυπωσίασε το πιο μεγάλο… τηγάνι στη Μακρυράχη

εντυπωσίασε-το-πιο-μεγάλο-τηγάνι-στη-338335

Περίπου 2.000 άτομα γεύτηκαν τις μανιταρολιχουδιές του Φώτη Παρασκευαΐδη στη Μακρυράχη

ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΝΙΤΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗ

ΦΟΤΟ 1

Ο Φώτης Παρασκευαΐδης ετοίμασε μοναδικές λιχουδιές με το τεράστιο τηγάνι του

ΦΟΤΟ 2

Γέμισε ασφυκτικά από κόσμο η πλατεία της Μακρυράχης

Επιτυχία σημείωσε η 3η γιορτή μανιταριών και βοτάνων, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Μακρυράχη, με το πλήθος των συμμετεχόντων, που υπολογίζονται σε 2.000 και πλέον άτομα, να μη χωρεί στην πλατεία του χωριού.

Τις εντυπώσεις κέρδισε για μια ακόμη ο φορά ο Φώτης Παρασκευαΐδης με τα τρία γιγαντιαίων διαστάσεων τηγάνια του και τις μανιταρολιχουδιές του, που έγιναν ανάρπαστες. Ο κορυφαίος σεφ παρασκεύασε σπετζοφάι για …Γκίνες, το οποίο γεύτηκαν περισσότερα από 800 άτομα, ενώ το μανιταρομενού, που παρασκεύασε το πιο μεγάλο τηγάνι, περιελάμβανε επίσης γαριδομακαρονάδα με μανιτάρια, κριθαρώτο, πένες με μανιτάρια, και σούπα με μανιτάρια, που κάλυψαν την αδημονία των περίπου 2.000 επισκεπτών, που ανυπομονούσαν να τα δοκιμάσουν.

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής των διήμερων εκδηλώσεων ήταν τα μανιτάρια, τα βότανα και τα αρωματικά φυτά που αφθονούν στο Πήλιο και μπορούν να δώσουν ώθηση στην τοπική οικονομία, εφόσον αξιοποιηθούν.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Μακρυραχιωτών «Γεώργιος Κανισκέρης» Αντώνης Παναγιώτου εξέφρασε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ την ικανοποίησή του εκ μέρους των διοργανωτών, ενώ υπογράμμισε ότι την ερχόμενη χρονιά η γιορτή θα εμπλουτιστεί με επιπλέον ενότητες, προκειμένου να προσελκύσει περισσότερο κόσμο. «Είναι μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου και φέτος διαπιστώσαμε ότι ήταν μεγαλύτερη η προσέλευση σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια» είπε.

Ο Φώτης Παρασκευαΐδης κατέπληξε για μια ακόμη φορά τα πλήθη με τις γνώσεις του πάνω στο μανιτάρι και την μαγειρική δεινότητα με την οποία το προσεγγίζει, δημιουργώντας γευστικά έργα τέχνης, που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Παράλληλα μίλησε στους παριστάμενους για τα μυστικά της συντήρησης και της αποθήκευσης του μανιταριού, υπογραμμίζοντας με έμφαση τα στοιχεία που πιστοποιούν ότι το μανιτάρι είναι βρώσιμο και μπορεί να το γευτεί κάποιος άφοβα.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο κορυφαίος επιχειρηματίας και μανιταροσέφ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ενθουσιώδη ανταπόκριση του κόσμου ενώ σημείωσε ότι οι διοργανωτές επιφυλάσσουν εκπλήξεις στο κοινό για την επόμενη διοργάνωση, που φιλοδοξεί να συγκεντρώσει ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή.

Το διήμερο των εκδηλώσεων, που πραγματοποιήθηκε με χορηγό επικοινωνίας τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, σημείωσε άνευ προηγουμένου επιτυχία, ενθαρρύνοντας τους διοργανωτές να συνεχίσουν την προσπάθειά τους, δημιουργώντας έναν θεσμό με πολλαπλά οφέλη για την περιοχή.

Ντόπιοι, κάτοικοι του Βόλου, της Μαγνησίας και άλλων περιοχών, Ελληνες και ξένοι, επισκέπτες κάθε ηλικίας, ακόμη και νεαρά ζευγάρια με τα παιδιά τους μοιράστηκαν την χαρά της γιορτής, ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη διοργάνωση, που αναμένεται με ανάλογο ενδιαφέρον.

ΓΛ. ΥΔΡ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου