ΤΟΠΙΚΑ

«Ιππόκαμπος»: Δέκα χρόνια κοινωνικής δράσης

ιππόκαμπος-δέκα-χρόνια-κοινωνικής-345482

Περισσότερα από 600 άτομα με κινητικές αναπηρίες υπολογίζεται ότι κατοικούν στη Μαγνησία

Η ισότιμη κοινωνική συμμετοχή των 600 και πλέον ατόμων με κινητικές αναπηρίες, που κατοικούν στη Μαγνησία και η ενεργή παρουσία τους στις δράσεις του «Ιππόκαμπου», σε συνάρτηση με τη διεύρυνση των ενημερωτικών πρωτοβουλιών, καταγράφονται στις προτεραιότητες του σωματείου κινητικά αναπήρων.

Το δραστήριο σωματείο, που συμπλήρωσε δέκα χρόνια ζωής, καθώς ιδρύθηκε το 2009, έχει θέσει ως προτεραιότητα τη βελτίωση της καθημερινότητας των μελών και όλων ανεξαιρέτως των ατόμων με κινητικά και άλλα προβλήματα, βάζοντας διαρκώς καινούργιους στόχους.

«Ο πρώτος και μεγάλος στόχος που υλοποιήσαμε και το πιο μεγάλο στοίχημα για μας ήταν η απόκτηση του λεωφορείου» υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του σωματείου Πέτρος Μπέλλος, αναφερόμενος στα μεγάλα επιτεύγματα και τα μελλοντικά σχέδια που έχουν όλα ως επίκεντρο τον άνθρωπο.

«Το λεωφορείο, που αποκτήσαμε τον περασμένο Φεβρουάριο, ήταν στόχος ζωής, διευκολύνει τη μετακίνηση των μελών και το μεγάλο μας στοίχημα παραμένει η βελτίωση της καθημερινότητας για όλους» τόνισε ο ίδιος.

Ψηλά στην ατζέντα των μελλοντικών στόχων του σωματείο παραμένει η διεύρυνση της ομάδας, με την εγγραφή και νέων μελών, με τον «Ιππόκαμπο» να απευθύνει διαρκώς ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στην τοπική κοινωνία.

Κάθε εκδήλωση, όπως η μεγάλη επετειακή συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση και τη Φιλαρμονική, που πραγματοποιήθηκε στο θερινό θέατρο Βόλου, έχουν παράλληλα κοινωνικό και ενημερωτικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι βασικός στόχος είναι να γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό το έργο που υλοποιείται.

Οπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του σωματείου κινητικά αναπήρων, «θα συνεχιστεί η εκστρατεία ενημέρωσης στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου που είναι η παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρία, μια μέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης» είπε.

Κλείνοντας, ο κ. Μπέλλος επισήμανε ότι κομβικό σημείο για όλα τα άτομα με κινητική αναπηρία είναι η προσβασιμότητα, ενώ υπογράμμισε ότι «πέρα από τις καλές προθέσεις, ουσιαστικά και οργανωμένα, πρέπει να υπάρξει ένα συγκεκριμένο σχέδιο ώστε να μπορέσουμε να αποκτήσουμε αυτό που θέλουμε, την αλυσίδα προσβασιμότητας στην πόλη».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου