ΑΛΜΥΡΟΣ

Δημιουργική εξόρμηση στην Οθρυ από το δημοτικό σχολείο Αλλης Μεριάς

δημιουργική-εξόρμηση-στην-οθρυ-από-το-346680

Περισσότεροι από 120 μαθητές γνώρισαν τα βότανα και τα αρωματικά φυτά πλούσιου οικοσυστήματος

Παρουσίαση βοτάνων και αρωματικών φυτών, που ευδοκιμούν στην Οθρυ, εξόρμηση στη φύση και κηπουρική περιελάμβανε η δημιουργική δράση, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 120 μαθητές του δημοτικού σχολείου Αλλης Μεριάς. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να φυτέψουν βότανα και αρωματικά φυτά, βιώνοντας με ενθουσιασμό την εμπειρία, που είχε ως επίκεντρο το περιβάλλον.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η σχολική κοινότητα, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, αποδέχτηκε με ιδιαίτερη προθυμία την πρόσκληση του Ηρακλή Παυλίδη, προέδρου του συλλόγου με την επωνυμία κέντρο προστασίας αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών «Η Οθρυς», που συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη περιβαλλοντικών δράσεων για ενήλικες και παιδιά.

Ο Ηρακλής Παυλίδης, «ψυχή» της προσπάθειας και γνώστης του πλούσιου οικοσυστήματος της Οθρυος, παράλληλα με τη δημιουργία μικρών βοτανικών κήπων σε σχολεία, δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τα βότανα και τα αρωματικά φυτά, με επίσκεψη στο κτήμα του, που προσφέρεται για δημιουργικές εξορμήσεις στη φύση.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Παυλίδης υπογράμμισε ότι «προσπαθούμε να μυήσουμε τα παιδιά στη σημασία των βοτάνων και των αρωματικών φυτών και το περιβάλλον κατ’ επέκταση». Παράλληλα υπογράμμισε ότι έχει διαμορφώσει έκταση τεσσάρων στρεμμάτων, στην οποία τα παιδιά πραγματοποιούν δωρεάν βιωματικές δράσεις, που τα βοηθούν να κατανοήσουν τη σημασία του περιβάλλοντος, τη χλωρίδα και την πανίδα της Οθρυος, τα φαράγγια, τα σπήλαια και την ιστορία τους.

Στους μικρούς επισκέπτες μίλησαν επίσης ο Χρήστος Μυλωνάς απόφοιτος του γεωπονικού τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και καλλιεργητής, ο οποίος ασχολείται με το τσάι και τα αρωματικά βότανα στην Οθρυ και ο Γιώργος Ευθυμίου, ο οποίος συμμετέχει επίσης στην προσπάθεια.

Ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Αλλης Μεριάς Γιάννης Γούλας εξήρε την προσπάθεια και την ευρύτερη περιβαλλοντική δράση που αναπτύσσει ο κ. Παυλίδης, ενώ υπογράμμισε ότι «ήταν πολύ όμορφη εμπειρία για τα παιδιά, που είδαν τα φυτά, τα φύτεψαν, περπατήσαμε στο δάσος, κοντά στη φύση».

Τα παιδιά γνώρισαν τα αρωματικά φυτά και τα βότανα μέσα από ιδιωτική πρωτοβουλία, που έχει εκπαιδευτικές προεκτάσεις, με τον διευθυντή του σχολείου να υπογραμμίζει ότι «ο Ηρακλής Παυλίδης είναι άνθρωπος της προσφοράς και με πολλή χαρά ανταποκριθήκαμε στην πρόσκλησή του».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου