ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πόνημα αυτογνωσίας το βιβλίο της Κατερίνας Μαγγανά

πόνημα-αυτογνωσίας-το-βιβλίο-της-κατε-349795

Παρουσιάστηκε χθες στο Στέκι Πολιτισμού του ΚΕΘΕΑ Πιλότος

Παρουσιάστηκε χθες το βιβλίο της Κατερίνας Μαγγανά «Οταν η ψυχή διαταράσσει το σώμα» στο Στέκι Πολιτισμού του ΚΕΘΕΑ Πιλότος.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν το Στέκι Πολιτισμού του ΚΕΘΕΑ Πιλότος Μεταμορφώσεις, σε συνεργασία με την ένωση συλλόγων γονέων μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, τις εκδόσεις Αρμός, το βιβλιοπωλείο «Πένα» και την υποστήριξη της Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) Ιωλκού Βόλου.

Ομιλητές ήταν οι Κλαίρη Κουτρουλή ψυχολόγος, υπεύθυνη της Μονάδας Εγκαιρης Παρέμβασης του ΚΕΘΕΑ Πιλότος, Κατερίνα Μαγγανά ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια, συγγραφέας, ενώ η Μάρω Αισώπου αφηγείται συμβολικό παραμύθι.

Αναλύοντας το περιεχόμενο του βιβλίου η συγγραφέας ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «είναι ένα βιβλίο ανοιχτό στην αναζήτηση ψυχοσωματικής ενότητας και ισορροπίας. Το βιβλίο αναζητά πώς διαπλέκεται το σώμα με την ψυχή και είναι ανοιχτό στο ευρύ κοινό». Τα μηνύματα που πήρε από το κοινό συνοψίζονται στη φράση «αυτό που μας υπενθυμίζει το βιβλίο είναι ότι είναι μια ευκαιρία να συναντιόμαστε με τον εαυτό μας και με τους άλλους».

Η συγγραφέας, η οποία είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, έλαβε το 2013 το βραβείο κοινού για το θεατρικό της έργο «Εφη. Από το Ευτυχία», το οποίο αναδείχθηκε καλύτερο νεοελληνικό έργο, στα θεατρικά βραβεία του Αθηνοράματος.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου