ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μεγάλη συνάντηση πολιτισμού στον Βόλο

μεγάλη-συνάντηση-πολιτισμού-στον-βόλ-367809

Εκπρόσωποι Λυκείων των Ελληνίδων από Ελλάδα και εξωτερικό συμμετέχουν στο συνέδριο, που ξεκίνησε χθες στον Βόλο

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Ξενία άνοιξε χθες η αυλαία του 19ου πανελλήνιου συνεδρίου των εν Ελλάδι και απανταχού στο εξωτερικό Λυκείων των Ελληνίδων, που αποτελεί κορυφαίο γεγονός για την πόλη.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου και θα διαρκέσει έως μεθαύριο Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, φέρνοντας στο επίκεντρο τον Βόλο, την παραδοσιακή κληρονομιά και τα πολιτιστικά σημεία αναφοράς της πόλης.

Το συνέδριο συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς συμμετέχουν περισσότεροι από 350 σύνεδροι – πρόεδροι και μέλη διοικητικών συμβουλίων από κάθε γωνιά της ελληνικής γης, όπου λειτουργεί Λύκειο των Ελληνίδων, καθώς και το εξωτερικό. Θερμό καλωσόρισμα απηύθυνε χθες στο πλήθος των παρευρισκόμενων η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου Μαρία Σπανού, η οποία αναφέρθηκε στη βαριά κληρονομιά που παραμένει ζωντανή στο πέρασμα του χρόνου.

«Είναι ένας θεσμός, διετής, είναι χαρά μας που φιλοξενούμε αυτές τις μέρες πάρα πολλούς εκπροσώπους των Λυκείων των Ελληνίδων από κάθε γωνιά της ελληνικής γης, όπου ανεμίζει η σημαία του λυκειακού μας θεσμού και από το εξωτερικό» ανέφερε η κ. Σπανού.

Οι σύνεδροι προέρχονται από Λύκεια των Ελληνίδων της Ευρώπης, από τη Βοστώνη της Αμερικής, μέχρι και το Σίδνει της Αυστραλίας. «Πιστεύουμε ότι η εδώ παραμονή τους θα δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουν, ορισμένα τουλάχιστον, από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας και να δουν τις πλούσιες πτυχές που έχουν ο Βόλος και η Μαγνησία στον πολιτισμό, την ιστορία και την παράδοση» προσέθεσε.

«Πιστεύουμε ότι το θέμα του συνεδρίου θα δώσει το έναυσμα για έναν γόνιμο διάλογο μεταξύ των μελών των Λυκείων της Ελλάδας και της διασποράς για αυτό το θέμα που έχουμε θέσει ως αίτημα φέτος, γιατί πιστεύουμε ότι η παραδοσιακή φορεσιά τροφοδοτεί και εμπνέει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια τον μοντέρνο και μεταμοντέρνο ενδυματολογικό πολιτισμό στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται», σημείωσε η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου