ΤΟΠΙΚΑ

Λαμπαδηδρομία ελπίδας στον Βόλο

λαμπαδηδρομία-ελπίδας-στον-βόλο-368186

Αναψε χθες ο βωμός με τη φλόγα της εθελοντικής αιμοδοσίας

Το μήνυμα της προσφοράς, της ελπίδας και της ζωής κυριάρχησε στη χθεσινή λαμπαδηδρομία που πραγματοποιήθηκε για 17η φορά στον Βόλο, με επίκεντρο τη σημασία της προσφοράς αίματος, σε μια περιοχή που διαθέτει ανεξάντλητα αποθέματα ανθρωπιάς και 4.000 περίπου εθελοντές αιμοδότες.

Τη φλόγα της εθελοντικής αιμοδοσίας υποδέχτηκε χθες ο Βόλος, συμμετέχοντας στην 17η πανελλήνια λαμπαδηδρομία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ο.Σ.Ε.Α., με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Αλληλεγγύη», τον Δήμο Βόλου και τον Σύλλογο Γονέων και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Μαγνησίας, με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, να δίνουν δυναμικό «παρών».

Η φλόγα έφτασε στην είσοδο της πόλης επί της οδού Λαρίσης από εθελοντές αιμοδότες και στη συνέχεια άναψε ο βωμός στην πλατεία Ρήγα Φεραίου από τη Νατάσα Μορφογιάννη, εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο δημοσίων σχέσεων, εκδηλώσεων και πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου. Η ίδια υπογράμμισε τη δυναμική παρουσία του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών, ενώ σημείωσε ότι «είναι ένας δραστήριος σύλλογος, που μας αγκαλιάζει όλους, μας προστατεύει και μας κάνει όλους μια γροθιά, έτσι ώστε να μπορούμε να σταθούμε αντάξιοι των περιστάσεων και των αναγκών σε αίμα που έχει η πόλη και οι πολίτες».

Ο πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Μαγνησίας «Αλληλεγγύη» Ιγνάτιος Γελαγώτης τόνισε από την πλευρά του ότι «στόχος της λαμπαδηδρομίας είναι η ενίσχυση της εθελοντικής αιμοδοσίας και πιστοποιεί την πίστη όλων μας στην αξία της ζωής, αλλά και τη συνεργασία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αλληλεγγύη με όλους μας. Το μήνυμα είναι σαφές και πρέπει να εισακουστεί. Να γίνουμε όλοι εθελοντές αιμοδότες, να δώσουμε αίμα και να λάβουμε ως αντίδωρο τη χαρά της προσφοράς, της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης» είπε.

Συνδιοργανωτές της λαμπαδηδρομίας ο σύλλογος γονέων και πασχόντων από μεσογειακή αναιμία, με την πρόεδρο Δέσποινα Λουκάκη να επισημαίνει ότι «θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές αιμοδότες γιατί είναι οι άνθρωποι που μας κρατάνε στη ζωή, χαρίζοντάς μας το πολυτιμότερο αγαθό που είναι το αίμα. Για μας είναι ζωτικής σημασίας και θέλουμε όλος ο κόσμος να ακολουθήσει αυτή την υψηλή πράξη ανθρωπιάς και αλτρουισμού και όσοι μπορούν να γίνουν εθελοντές αιμοδότες».

Στη συνέχεια, οι λαμπαδηδρόμοι κάθε ηλικίας μετέφεραν τη φλόγα της αγάπης μέσω του παραλιακού μετώπου μέχρι το Νοσοκομείο του Βόλου. Η διαδικασία της λαμπαδηδρομίας οργανώθηκε από τα στελέχη της Διεύθυνσης Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, με τον σύλλογο δρομέων και την Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων να συνδράμουν για μια ακόμη χρονιά στην προσπάθεια.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου