ΤΟΠΙΚΑ

Δεν γεμίζουν το ρεζερβουάρ οι Βολιώτες

δεν-γεμίζουν-το-ρεζερβουάρ-οι-βολιώτε-399768

Χαμηλότερη των προσδοκιών των πρατηριούχων η κατανάλωση βενζίνης, με εξαίρεση τον Αύγουστο

Προβληματισμένοι παραμένουν οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων της περιοχής, οι οποίοι κάνουν με πολλή περίσκεψη τον απολογισμό του καλοκαιριού, υπογραμμίζοντας ότι ο τουρισμός δεν ήταν στα αναμενόμενα επίπεδα το πρώτο δίμηνο, με εξαίρεση τον Αύγουστο.

Η αρνητική εικόνα του πρώτου διμήνου είχε προφανή αντίκτυπο στην κατανάλωση υγρών καυσίμων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους τζίρους των επαγγελματιών του συγκεκριμένου κλάδου.

«Ο Αύγουστος είναι ο πιο δυνατός μήνας του καλοκαιριού, υπάρχει κίνηση, είδαμε τουρίστες, εγχώριους και ξένους, αλλά δεν σώζεται η σεζόν από ένα εικοσαήμερο», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος των βενζινοπωλών της Μαγνησίας Βάσω Κοντοχρήστου, ενώ υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις, αλλά τάσεις σταθεροποίησης στις τιμές των υγρών καυσίμων.

Παρ’ όλα ταύτα, τα ρεζερβουάρ δεν γεμίζουν, με τη συντριπτική πλειονότητα των καταναλωτών να διαθέτει από 10 έως 20 ευρώ για την αγορά βενζίνης, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, που διαθέτουν μεγαλύτερα ποσά.

Στο μεταξύ, παραμένουν τα πάγια αιτήματα των πρατηριούχων, με αιχμή του δόρατος την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης. «Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε τρίτοι στη Ευρώπη και έκτοι στον κόσμο σε υψηλότερο ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, σε μια Ελλάδα που μαστίζεται από τη χρόνια κρίση οικονομική κρίση και μισθολογικά βρίσκεται στα 550 ευρώ» είπε.

Η ίδια κατέστησε σαφές ότι το συγκεκριμένο αίτημα που απασχολεί το σύνολο των επαγγελματιών του κλάδου, θα υποβληθεί και στη νέα κυβέρνηση, με την ελπίδα ότι θα εισακουστεί. «Η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης αφορά όλο το κοινωνικό σύνολο και θα τονώσει και την κατανάλωση και τις μετακινήσεις. Είναι πλέον εμπόδιο για τον κόσμο, γιατί σε κάθε μετακίνηση, ειδικά εκτός Βόλου, ο καταναλωτής σκέφτεται το κόστος διοδίων και το κόστος των καυσίμων» τόνισε η πρόεδρος των πρατηριούχων.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου